Tort Doberge

Tort Doberge
Ciasto Doberge może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1441 kalorii. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, skrobię kukurydzianą, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Spróbuj Tort Doberge, Ciasto Cytrynowe Doberge, oraz Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Smar 3 9-calowe patelnie do ciast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Ubij białka z 4 jaj w szklanej lub metalowej misce, aż się spieni. Kontynuuj bicie, aż utworzą się sztywne szczyty. Podnieś trzepaczkę lub trzepaczkę prosto do góry: wierzchołek szczytu utworzony przez białka jaj powinien lekko zwijać się. Odstawić. Żółtka rezerwować w małej misce. Mąkę tortową i proszek do pieczenia przesiać w osobnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Mąka TortowaMąka Tortowa
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Beat 3/4 szklanki masła, 2 szklanki cukru i 1/2 łyżeczki soli z mikserem elektrycznym w dużej misce, aż lekkie i puszyste. Mieszanina powinna być zauważalnie jaśniejsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodawać pojedyncze żółtka, tak aby każde żółtko zmiksowało się z masłem, a następnie dodało kolejne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5
Wlać mieszankę mąki tortowej na przemian z 1 szklanką mleka, mieszając do momentu włączenia. Wymieszaj sok z cytryny i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Mąka TortowaMąka Tortowa
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
6
Ubite białka ubić kilka razy; użyj trzepaczki lub gumowej szpatułki, aby złożyć 1/3 mieszaniny białka do ciasta, aby je rozjaśnić. Złóż pozostałe białka, mieszając aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Wlać ciasto do przygotowanych patelni i równomiernie rozprowadzić na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie światło złoty brąz i po prostu ciągnąc z boków patelni, 15 do 20 protokół. Nie przesadzaj. Schłodzić w patelniach przez 5 minut, a następnie odwrócić na stojaki chłodzące, aby całkowicie ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Aby zrobić krem: połącz 1 1/2 szklanki cukru,1/2 łyżeczki soli, 1/4 szklanki mąki, skrobi kukurydzianej i 1/4 szklanki kakao w proszku w rondlu i dobrze wymieszaj. W osobnej misce ubijamy pozostałe 1/2 szklanki cukru na 4 ubite jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Wlać 4 szklanki pełnego mleka do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zacznie się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
11
Zdjąć z ognia i stopniowo wlać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
12
Dodaj posiekaną czekoladę i mieszaj, aż czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
13
Powrót krem do rondla i gotować, stale mieszając, na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
14
Wyjąć z ognia; wymieszać 1 łyżkę masła i 1 łyżkę ekstraktu waniliowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
15
Przelać krem do miski i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
16
Aby krem z masła: umieść 1 szklankę zmiękczonego masła w misce do mieszania. Stopniowo ubić w 3 szklankach przesianego cukru cukierniczego. Ubić w 1 szklance przesianego kakao w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
17
Wymieszaj 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii, aby uzyskać gładki lukier. Jeśli lukier jest zbyt sztywny, dodać łyżkę gorącej wody lub w razie potrzeby, mżąc go bardzo powoli, i dobrze wymieszać, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
18
Aby zrobić ganache: umieść chipsy czekoladowe w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
19
Rozgrzać śmietanę w rondlu, aż będzie bardzo gorąca, ale nie zagotuje się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
20
Zdjąć z ognia i zalać wiórkami czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
21
Odstawić na 3 minuty, a następnie trzepaczka, skrobanie boków i dna miski, aż będzie gładka. Wymieszać 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, przykryć i odstawić. Ganache powinien być smarowany, a nie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
22
Aby złożyć ciasto: za pomocą długiego ząbkowanego noża i delikatnego ruchu piłowania, pokrój każdą warstwę ciasta na pół poziomo. Przykryj talerz ciasta paskami papieru pergaminowego lub folii dla łatwiejszego czyszczenia. Umieść odrobinę maślanego kremu na środku talerza, aby ciasto nie przesunęło się. Ułóż ciasto na pół talerza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
23
Nadzienie z kremem rozprowadzić na warstwie ciasta, uważając, aby nie rozłożyć go zbyt blisko krawędzi (waga warstw ciasta spowoduje jego rozłożenie). Delikatnie połóż kolejne ciasto okrągłe na wierzchu pierwszego i powtórz z inną warstwą kremu. Powtórz z pozostałymi warstwami i kremem, polewając kremem ostatnią warstwą ciasta. Schłodzić ciasto przez 30 minut, aby go ujędrnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
24
Wierzch i boki ciasta z kremem czekoladowym. Schłodzić przez 30 minut, aby ujędrnić i ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
25
Rozłóż matowe ciasto z ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
26
Usuń paski pergaminu lub folię aluminiową z płyty ciasta. Ciasto przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn