Tort Chłopięcy

Tort Chłopięcy
Ciasto chłopczyca może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, cukier, dżem truskawkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick), Eggless Wheat Tutti Frutti Cake-wegańskie ciasto pełnoziarniste-Christmas Cake s, oraz Ananas Pudding Ciasto Ciasto Mix Ciasto.

Instrukcje

1
Na ciasto: ułóż stojaki w górnej i dolnej części piekarnika; rozgrzej do 177°. patelnie z masłem i mąką. Dno garnków z rund papierowych; papier maślany.Pulse 2 1/2 szklanki mąki i migdałów w foodprocesor aż migdały są drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przełożyć do średniej miski i ubić proszek do gotowania i sól; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Mleko i wanilię połączyć w kubku pomiarowym; odstawić. Za pomocą miksera elektrycznego, beat2 szklanki cukru i 1 szklanka masła w dużej bowluntil lekkie i puszyste, 3-4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Dodaj jajko i dalej ubijaj, czasami ścieranie boków i dna miski, aż bladożółte i puszyste, 4-5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj suche składniki w 3 dodatkach, na przemian z mieszaniną mleczną w 2 dodatkach, zaczynając i kończąc na suchych składnikach. (Nie rovermix lub ciasto będzie kopuła i być gęste.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
6
Za pomocą miksera elektrycznego z czystymi, suchymi prażonymi, ubijaj białka w średniej bowluntil lekkie i spienione. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawać pozostały 1/2 szklanki cukru.Ubić bezę, aż powstaną średnie szczyty, 3-4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Złóż 1/4 bezy na ciasto tylko do momentu, aż nie zostanie uformowane (rozjaśni to ciasto, ułatwiając składanie pozostałej bezy).Delikatnie złożyć pozostałą bezę, aż do całkowitego wchłonięcia. Podziel ciasto równomiernie międzyprzygotowane Patelnie. Gładkie szczyty.
8
Piec ciasta, obracając się od lewej do prawej i góry do dołu w połowie, aż goldenbrown i boki ciast zaczną się oddalać od patelni, 40-45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Stojaki druciane Transferto.
10
Niech ciasta ostygną na patelniach10 minut. Odwróć ciasta na stojaki; oderwij pergamin i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
11
W razie potrzeby użyj długiego ząbkowanego noża totrim dome z każdego ciasta (około 1/8"), aby utworzyć płaską powierzchnię. DO AHEAD: ciasta mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Owinąć szczelnie w plastikwrapę i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
1
Umieścić 2 łyżeczki zimnej wody w małej misce, posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić żelatynę standuntil zmiękcza, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Wymieszać sok z cytryny, cukier i jajka wśredniej metalowej misce; umieścić na dużym pojemniku gotującej się wody i gotować, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje, 5-6 minut. (Nie pozwól, aby dno bowlto dotknąć wody lub mieszaniny będzie gotować toofast i jaj może jajeczkować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wyjąć miskę z ognia i przenieść do blendera. Po uruchomieniu blendera dodawać masło po 1 kawałku na raz, aż masło zostanie całkowicie włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj zmiękczonagelatynę i zmiksuj o 30 sekund dłużej.
6
Przenieść lemon curd do średniej bowland umieścić kawałek folii bezpośrednio na powierzchni twarogu. Chill until cold andset, 3-4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Używając miksera elektrycznego, ubij chilledcream w innej średniej misce, aż do utworzenia softpeaks (ciepły krem nie będzie ubijać).
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodać cukier puder. Kontynuuj bicie, dopóki nie utworzą się średnie szczyty, 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
9
Whiskcurd poluzować; delikatnie złożyć whippedcream; odstawić. DO AHEAD: Lemon creammoże być wykonane 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
1
Zagotuj 3/4 szklanki cukru, soli i 1/4 szklanki wody w małym rondlu, mieszając do rozpuszczenia. Gotować bez mieszania, aż candythermometr zarejestruje 116°, 4-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W międzyczasie, używając miksera elektrycznego, ubij białka w średniej misce, aż będą lekkie i spienione (pamiętaj, aby uważnie obserwować syrop cukrowy). Ubić w pozostałych 2 łyżkach stołowychsugar i śmietana Tatara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawać hotsyrup w cienkim strumieniu, pozwalając syropowi rozłożyć po stronie Miski na białka.Ubijaj, aż białka jaj zostaną potrojone w objętości, a beza będzie bardzo puszysta, chłodna i biała, około 12 minut z mikserem stojącym i do 20 minut z mikserem ręcznym. (Lukier wykonany mieszadłem ręcznymmoże nie być tak twardy jak wykonany z mikserem standmixer.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
LukierLukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać wanilię i wymieszać 1 minutę dłużej.Natychmiast użyć bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
5
Napełnij torebkę z ciastami wyposażoną w duży tiphalfway z przygotowaną bezą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
6
Umieść 1 warstwę ciasta na stojaku lub paterze na ciasto.
7
Rozłóż 1/3 szklanki dżemu truskawkowego nad, pozostawiając 1 " granicy wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem TruskawkowyDżem Truskawkowy
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
8
Spread1 / 3 szklanki kremu cytrynowego na dżem, zachowując 1 " granicy. Rura pierścień bezy lukier over1 " granicy wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
KremKrem
CytrynaCytryna
DżemDżem
9
Umieść drugą warstwę ciasta na szczycie bezy, lekko naciskając na dół. Powtórz proces z drugim ciastem, dżemem, kremem cytrynowym i bezą.(Przykryć i schłodzić pozostały krem cytrynowy do innego zastosowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CytrynaCytryna
DżemDżem
10
Umieść pozostałą warstwę na wierzchu.Za pomocą szpatułki offsetowej obficie rozsypywaćrozbarwiając lukier bezowy na wierzchniej warstwie ciasta. Chłód do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn