Tort Budyniowy Lepki Toffi
Lepki toffi Pudding ciasto może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 558 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, brązowy cukier, odparowane mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort Budyniowy Lepki Toffi, Sticky Toffi & Chocolate Figi Pudding Cake, oraz Absolutnie Grzeszne! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia.
W małej misce połączyć daty i sody oczyszczonej.
Zalać daktyle wystarczająco wrzącą wodą, aby je po prostu przykryć.
Śmietana 1/3 szklanki masła z białym cukrem do lekkości. Ubić jajka i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Dodać mąkę i mieszaninę daktyli (w tym wodę) do mieszaniny jaj i złożyć do połączenia.
Wlać ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż tester wyjdzie czysty, 30 do 40 minut.
Lekko ostudzić i przygotować sos.
Aby sos karmelowy: w małym rondlu połącz brązowy cukier, 1/3 szklanki masła i odparowane mleko. Gotować na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
Na poszczególne porcje ciepłego ciasta polać sosem.