Tort Bananowy Szkliwiony Rumem
Rum Glazed Banana Bundt ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 10g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.2 za porcję. 160 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz masło, śmietanę, banany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Tort Bananowy Z Polewą Czekoladową, Glazurowany Chleb Bananowy Ciasto Bundt, oraz Tort Cytrynowy Szkliwiony.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Posmaruj i mąkę 10-do 12-filiżanki patelni bundt.
W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek, ubij cukier, masło i sól na średniej prędkości, aż rozjaśnią się, około 2 minut.
Dodać jajka, jeden po drugim, aż do włączenia.
Dodać banany, śmietanę i wanilię.
W średniej misce ubić mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sodę oczyszczoną. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki, aż do momentu włączenia. Złożyć w orzechach i kokosie.
Łyżka ciasto na patelni i piec, aż tylko Firma i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty, 45 do 50 minut.
Niech ciasto ostygnie w patelni przez 30 minut, a następnie odwróć na stojak z drutu, aby całkowicie ostygnąć przed oszkleniem.
W małej misce wymieszaj cukier cukierniczy z rumem.
Niech zestaw, około 15 minut.