Tort Amaretto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta Amaretto. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz ekstrakt z migdałów, jajka, błyskawiczny pudding waniliowy mix i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Babeczki Amaretto migdałowe z bitą śmietaną Amaretto, Tort Amaretto, oraz Tort Amaretto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt.
W dużej misce, mix ciasto, jajka, instant budyń waniliowy, woda, olej, ekstrakt migdałowy, i 2 łyżki amaretto; dobrze wymieszać.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 do 45 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Wyjąć ciasto z piekarnika i gdy jest jeszcze ciepłe, wbić dziury w powierzchni.
Skropić glazurą Amaretto, upewniając się, że część glazury wypełnia otwory.
Niech ciasto ostygnie przez co najmniej 2 godziny przed wyjęciem z patelni.
Aby glazura Amaretto: przesiać cukier cukierników i połączyć go z pozostałą 1/2 szklanki amaretto. Zmiksować na gładką masę. W razie potrzeby można dodać więcej leku amaretto.