Tort Amaretto

Tort Amaretto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta Amaretto. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz ekstrakt z migdałów, jajka, błyskawiczny pudding waniliowy mix i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Babeczki Amaretto migdałowe z bitą śmietaną Amaretto, Tort Amaretto, oraz Tort Amaretto.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, mix ciasto, jajka, instant budyń waniliowy, woda, olej, ekstrakt migdałowy, i 2 łyżki amaretto; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Błyskawiczna Mieszanka Budyniu WaniliowegoBłyskawiczna Mieszanka Budyniu Waniliowego
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Likier AmarettoLikier Amaretto
Ciasto MixCiasto Mix
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 do 45 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć ciasto z piekarnika i gdy jest jeszcze ciepłe, wbić dziury w powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Skropić glazurą Amaretto, upewniając się, że część glazury wypełnia otwory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier AmarettoLikier Amaretto
GlazuraGlazura
7
Niech ciasto ostygnie przez co najmniej 2 godziny przed wyjęciem z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Aby glazura Amaretto: przesiać cukier cukierników i połączyć go z pozostałą 1/2 szklanki amaretto. Zmiksować na gładką masę. W razie potrzeby można dodać więcej leku amaretto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Likier AmarettoLikier Amaretto
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn