Torcik Z Musem Czekoladowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 569 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.07 za porcję. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz cukier puder, dodatkowy cukier puder, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Torcik Z Musem Czekoladowym, Torcik Z Musem Czekoladowym, oraz Czekoladowy Mus Karmelowy Torte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. nasmarować dno tylko 9-calowej patelni sprężynowej ze skracaniem lub sprayem do gotowania. W średniej misce, wymieszać brownie mix, olej, woda i jajko, aż będzie gładka. Wymieszać 1 torebkę kawałków czekolady.
Wlać ciasto na patelnię; rozprowadzić równomiernie.
Posypać pekan i toffi bitów na ciasto; naciśnij lekko.
Piec 27 do 32 minut lub do środka jest ustawiony. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu, około 1 godziny 30 minut. Uruchom ostry nóż po stronie patelni, aby poluzować warstwę brownie.
W małej misce do mikrofalówki, kuchenka mikrofalowa 1 filiżanka pozostałych kawałków czekolady odkryte na wysoki 1 minuta; wymieszać, aż będzie gładka. W średniej misce, beat twarogu, 1/2 szklanki cukru pudru i wanilii z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie gładka. Roztopioną czekoladę ubić na masę z serem śmietankowym.
Rezerwa 1/4 szklanki śmietany do ubijania. W schłodzonej dużej misce ubij pozostałą śmietanę do ubijania na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Składaj mieszankę z serem czekoladowo-kremowym na bitą śmietanę, aż nie pozostaną białe smugi. Łyżka musu na warstwie brownie, wygładzając górę. Przechowywać w lodówce około 2 godzin lub aż mus jest ustawiony.
W małej misce do mikrofalówki, kuchenka mikrofalowa pozostałe 1/2 filiżanki kawałki czekolady odkryte na wysoki 1 minuta; wymieszać, aż będzie gładka. Wymieszać w zarezerwowanej 1/4 szklanki śmietany do ubijania, aż będzie gładka. Uruchom cienką, elastyczną szpatułkę wokół boku patelni, aby poluzować torte; Usuń stronę patelni. Łyżka ciepłej mieszanki czekolady na wierzchu musu, pozwalając niektóre do skropienia w dół boki. Wierzch gładki z cienką, elastyczną szpatułką. Przechowywać w lodówce 30 minut lub do podania.
Tuż przed podaniem delikatnie umieść 4-calowy szablon płatka śniegu na torcie. Za pomocą drobnego sitka z siatki drucianej przesiać dodatkowy cukier puder na szablon. Ostrożnie podnieś szablon z torte; powtórz, aby uzyskać dodatkowe płatki śniegu.