Tonkatsu-Kotlet schabowy po Azjatycku

Tonkatsu-Kotlet schabowy po Azjatycku
Tonkatsu-Kotlet schabowy w stylu azjatyckim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 32G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.77 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Jeśli masz pod ręką jajka, olej roślinny, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tonkatsu-Kotlet schabowy po Azjatycku, Kotlet Schabowy Azjatycki (Sos Sojowy Imbirowy), oraz Przepis Na Kanapki Schabowe W Stylu Chicago dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać jajka, mleko, czosnek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieścić okruchy panko w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Kotlety schabowe opłukać wodą, a następnie zanurzyć w mieszaninie jajecznej. Okruchy Panko zalać, ponownie zanurzyć w mieszaninie jajecznej, a następnie zalać kolejną warstwą okruchów panko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
WodaWoda
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
5
Układaj kotlety na talerzu, aż reszta się skończy. Jeśli masz czas, pozwól im ustawić na około 10 minut, a powłoka ustawi się bardzo dobrze. Jeśli chcesz zamrozić kotlety, teraz jest czas.
6
Gdy olej jest bardzo gorący, umieścić kotlety wieprzowe na patelni i smażyć przez około 5 minut z każdej strony, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn