Tofu Turcja II

Tofu Turcja II
Need a dairy free main course? Tofu Turkey II może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 681 kalorii. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Wiele osób robiło ten przepis, a 132 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Udaj się do sklepu i odebrać margarynę sojową, pikantny, sok pomarańczowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Spróbuj Indyk Ma Po Tofu dla dwojga, Turcja Ma Po Tofu, oraz Tofurkey (Tofu Turcja) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odcedzić i opłukać tofu; w robocie kuchennym lub blenderze, proces tofu do gładkiej. Wymieszać z solą, majerankiem, pikantnym pieprzem. Wyłóż Sito z 2 arkuszami ręcznika papierowego i umieść na pustej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść tofu na wyłożonym sicie i dociśnij do boków, tworząc głęboką studnię pośrodku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Miejsce 2 więcej arkuszy ręcznika papierowego nad tofu i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Tymczasem w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć mieszankę farszu, 2/3 szklanki wody i margaryny. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Pokrojonych W Plasterki świeżych Grzybów1-1/4 Szklanki Pokrojonych W Plasterki świeżych Grzybów
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut i puch widelcem. Do farszu dodać kostki chleba, szałwii i 2 łyżki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
6
Po schłodzeniu tofu przez 2 godziny, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). 2 łyżkami oleju roślinnego posmaruj blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Usuń górną warstwę ręczników papierowych z tofu. W razie potrzeby ponownie naciśnij tofu na boki sita, aby utworzyć studnię. Łyżka mieszanki farszu do studni i wygładzić powierzchnię łyżką. Odwróć formę tofu na przygotowaną blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Usuń pozostałą warstwę ręcznika papierowego i ukształtuj tofu rękami, jeśli pękł lub stracił swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
W międzyczasie przygotuj glazurę, łącząc sos barbecue, musztardę, dżem pomarańczowy, sok pomarańczowy, nasiona sezamu i pozostałe 3 łyżki oleju. Po tofu pieczone przez 30 minut, szczotką lub łyżką glazury nad nim. Powrót do piekarnika i piec przez 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
DżemDżem
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Broil przez 3 do 5 minut, lub aż tofu jest rumiane i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn