Tofu Turcja II
Need a dairy free main course? Tofu Turkey II może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 681 kalorii. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Wiele osób robiło ten przepis, a 132 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Udaj się do sklepu i odebrać margarynę sojową, pikantny, sok pomarańczowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Spróbuj Indyk Ma Po Tofu dla dwojga, Turcja Ma Po Tofu, oraz Tofurkey (Tofu Turcja) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić i opłukać tofu; w robocie kuchennym lub blenderze, proces tofu do gładkiej. Wymieszać z solą, majerankiem, pikantnym pieprzem. Wyłóż Sito z 2 arkuszami ręcznika papierowego i umieść na pustej misce.
Umieść tofu na wyłożonym sicie i dociśnij do boków, tworząc głęboką studnię pośrodku.
Miejsce 2 więcej arkuszy ręcznika papierowego nad tofu i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Tymczasem w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć mieszankę farszu, 2/3 szklanki wody i margaryny. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut i puch widelcem. Do farszu dodać kostki chleba, szałwii i 2 łyżki wody.
Po schłodzeniu tofu przez 2 godziny, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). 2 łyżkami oleju roślinnego posmaruj blachę do pieczenia.
Usuń górną warstwę ręczników papierowych z tofu. W razie potrzeby ponownie naciśnij tofu na boki sita, aby utworzyć studnię. Łyżka mieszanki farszu do studni i wygładzić powierzchnię łyżką. Odwróć formę tofu na przygotowaną blachę do pieczenia.
Usuń pozostałą warstwę ręcznika papierowego i ukształtuj tofu rękami, jeśli pękł lub stracił swój kształt.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
W międzyczasie przygotuj glazurę, łącząc sos barbecue, musztardę, dżem pomarańczowy, sok pomarańczowy, nasiona sezamu i pozostałe 3 łyżki oleju. Po tofu pieczone przez 30 minut, szczotką lub łyżką glazury nad nim. Powrót do piekarnika i piec przez 20 minut więcej.
Broil przez 3 do 5 minut, lub aż tofu jest rumiane i chrupiące.