Tofu pieczone z polewą Miso i szparagami
Pieczone Tofu z Miso glazury i szparagi może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 15g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 272 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz miso, tofu, rzepak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony łosoś z polewą Miso dla dwojga, Pieczony łosoś z polewą Miso, oraz Halibut pieczony z polewą Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej miso, gochujang, ocet jabłkowy, miód, imbir, czosnek i wodę w średnim rondlu na średnim ogniu. Mieszać od czasu do czasu i gotować, aż mieszanina zmniejsza się do grubej glazury, 10 do 15 protokół.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem suche tofu, owinąć papierowymi ręcznikami i zważyć talerzem. Po 10 minutach wyrzuć ręczniki papierowe, pokrój tofu na kawałki 2-calowe na 1-calowe. Wrzucić olej rzepakowy na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Ułóż górny stojak piekarnika do 6 cali poniżej elementu grzejnego i rozgrzej brojlery do wysokości. Ustaw blachę do pieczenia pod brojlerem i gotować, aż kawałki tofu są lekko rumiane na górze, 3 do 4 protokół. Odwróć kawałki i lekko brązowy po drugiej stronie, kolejne 3 do 4 minut.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika.
Pędzel kawałki tofu po obu stronach z miso glazury. Ustaw z powrotem pod brojlerem i gotować, aż glazura rumiane, 2 do 3 minut stronie.
Dodać szparagi do wrzącej wody i gotować, aż jasnozielony i miękkie, o 3 protokół.
Podziel tofu i szparagi między cztery talerze.
Skropić każdą dodatkową glazurę na szparagach.
Posypać sezamem i podawać.