Tofu pieczone z polewą Miso i szparagami

Tofu pieczone z polewą Miso i szparagami
Pieczone Tofu z Miso glazury i szparagi może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 15g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 272 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz miso, tofu, rzepak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony łosoś z polewą Miso dla dwojga, Pieczony łosoś z polewą Miso, oraz Halibut pieczony z polewą Miso dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej miso, gochujang, ocet jabłkowy, miód, imbir, czosnek i wodę w średnim rondlu na średnim ogniu. Mieszać od czasu do czasu i gotować, aż mieszanina zmniejsza się do grubej glazury, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
GochujangGochujang
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem suche tofu, owinąć papierowymi ręcznikami i zważyć talerzem. Po 10 minutach wyrzuć ręczniki papierowe, pokrój tofu na kawałki 2-calowe na 1-calowe. Wrzucić olej rzepakowy na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Ułóż górny stojak piekarnika do 6 cali poniżej elementu grzejnego i rozgrzej brojlery do wysokości. Ustaw blachę do pieczenia pod brojlerem i gotować, aż kawałki tofu są lekko rumiane na górze, 3 do 4 protokół. Odwróć kawałki i lekko brązowy po drugiej stronie, kolejne 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Pędzel kawałki tofu po obu stronach z miso glazury. Ustaw z powrotem pod brojlerem i gotować, aż glazura rumiane, 2 do 3 minut stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
MisoMiso
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
6
Dodać szparagi do wrzącej wody i gotować, aż jasnozielony i miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Szparagi odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
8
Podziel tofu i szparagi między cztery talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Skropić każdą dodatkową glazurę na szparagach.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
10
Posypać sezamem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn