Tofu Indyk I
Tofu z indykiem Może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 2,75 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 277 kalorii , 20 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. 506 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką pastę miso, grzyby, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz ją zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 85% , co jest wynikiem doskonałym. Podobne przepisy to Indyk Ma Po Tofu , Indyk Ma Po Tofu dla Dwojga i Tofurkey (Tofu Indyk) .
Instrukcje
Okrągły durszlak średniej wielkości wyłóż ściereczką do sera lub czystą ściereczką do naczyń.
Umieść pokruszone tofu na durszlaku.
Połóż kolejną szmatkę serową na wierzchu tofu.
Umieść durszlak na górze miski, aby zebrać płyn.
Połóż duży ciężar na tofu. Durszlak, tofu i wagę przechowuj w lodówce przez 2 do 3 godzin.
Przygotuj farsz: Na dużej patelni podsmaż cebulę, seler i grzyby na 2 łyżkach oleju sezamowego, aż będą miękkie.
Dodaj czosnek, szałwię, tymianek, sól i pieprz, rozmaryn i 1/4 szklanki tamari. Dobrze wymieszać; gotować przez 5 minut.
Dodać przygotowany farsz ziołowy i dobrze wymieszać.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj blachę z ciasteczkami.
Połącz 1/2 szklanki oleju sezamowego, 1/4 szklanki tamari, miso, sok pomarańczowy, musztardę i skórkę pomarańczową w małej misce; Dobrze wymieszać.
Usuń obciążenie z tofu. Wydrąż tofu tak, aby na durszlaku pozostał centymetr tofu.
Wydrążone tofu przełóż do osobnej miski.
Posmaruj wyściółkę tofu niewielką ilością przyprawy miso. Nałóż farsz na środek skorupy tofu.
Resztę tofu ułóż na farszu i mocno dociśnij. Obróć nadziewane tofu na przygotowaną blachę z ciasteczkami. Odłóż pozostałą część tofu „indyka” (płaską stronę). Delikatnie dociśnij boki „indyka”, aby uzyskać bardziej owalny kształt.
Posmaruj indyka tofu 1/2 mieszanki oleju i tamari.
Połóż gałązki rozmarynu na tofu. Przykryj „indyka” folią.
Piec przez godzinę. Po godzinie wyjmij „indyka” z piekarnika i usuń folię. Posmaruj „indyka” pozostałym sosem z oliwy tamari (zostaw 4 łyżki sosu). Włóż „indyka” z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejną godzinę lub do momentu, aż indyk tofu będzie złocistobrązowy.
Połóż indyka tofu na półmisku, posmaruj pozostałą mieszanką oleju tamari i podawaj na gorąco.