Toffi W Czekoladzie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać toffi pokryte czekoladą spróbować. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 72 porcje z 247 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz orzechy, masło, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Precel Toffi W Czekoladzie, Toffi Migdałowe W Czekoladzie, oraz Toffi w czekoladzie z pestkami dyni i solą morską dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj blachę do pieczenia za pomocą silikonowej maty do pieczenia lub natłuszczonego papieru pergaminowego lub woskowego.
W dużej wielkości patelni z grubym dnem, z dołączonym termometrem cukierkowym, doprowadzić wszystkie składniki, z wyjątkiem czekolady, do wrzenia na średnim małym ogniu.
Nadal gotować i mieszać mieszaninę, aż odczyta 275 stopni F na termometrze cukierków.
Mieszanina będzie znacznie grubsza. Mieszać stale, aż osiągnie 315 stopni F, co stanie się dość szybko.
Wyjmij go z ognia i mieszaj, aż będzie bardzo gładki, zaledwie kilka sekund.
Wylać toffi na przygotowaną blachę do pieczenia.
Za pomocą szpatułki rozłóż toffi na zewnątrz, pracując szybko, ponieważ toffi szybko się ustawi.
Używając kółka do ciasta lub noża do pizzy, bardzo delikatnie (nie chcesz ciąć tak głęboko, że faktycznie sięga dna lub możesz zniszczyć swój silpat) podziel toffi na kawałki wielkości kęsa.
Powinieneś dostać około 72 sztuk. Ponownie pracuj szybko, aby toffi nie ustawił się przed zakończeniem.
Pozwól toffi usiąść, aż osiągnie temperaturę pokojową, a następnie rozłóż kawałki.
Roztopić czekoladę na podwójnym kotle, aż będzie idealnie gładka.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury nieco powyżej temperatury pokojowej. Jeśli czekolada jest zbyt gorąca, spływa z toffi i nie daje ładnej powłoki, jeśli jest zbyt zimna, będzie zbyt gruba do pracy.
Ustaw drugą blachę do pieczenia z arkuszem pergaminu lub papieru woskowego.
Wrzuć kawałek toffi do czekolady. Użyj widelca, aby odwrócić toffi na drugą stronę.
Podnieś przykryte toffi z czekolady i delikatnie wstrząśnij, aby nadmiar opadł.
Aby uzyskać ładne gładkie dno, chcesz zeskrobać dno widelca na krawędzi miski, przed ułożeniem go na pergaminie, aby utwardzić.
Jeśli chcesz posypać prażonymi orzechami i solą morską, to jest czas.
Kontynuuj zanurzanie, aż wszystkie zostaną pokryte czekoladą. Pozwól im usiąść w chłodnym miejscu, aby ustawić lub można ustawić je w lodówce na kilka minut, aż będą twarde.
Wypełnij ozdobne torby jako prezenty na Walentynki.