Toffi Czekoladowo-Orzechowe
Czekoladowo-orzechowe toffi to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap danie główne. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1031 kalorii, 19g białka, oraz 82g tłuszczu. Ten przepis służy 9. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Mieszanka 0%-kakao słodko-gorzka czekolada, cukier, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać słodko-gorzką czekoladę, można śledzić to danie główne z Słodko-Gorzkie Czekoladowe Brownies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Toffi Czekoladowo-Orzechowe, Czekoladowe Batoniki Orzechowo-Toffi, oraz Czekolada Masło Orzechowe Saltine Toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło do pieczenia i umieścić na powierzchni żaroodpornej.
Doprowadzić masło, cukier i sól do wrzenia w 4-do 5-quart ciężki garnek na średnim ogniu, ubijając aż gładka, a następnie gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest głęboki złoty i rejestry 149° (hard-crack etap) na termometrze, 15 do 20 minut.
Natychmiast wymieszaj całe orzeszki ziemne, a następnie ostrożnie wlej gorące toffi do środka patelni do pieczenia.
Rozprowadzić łopatką, wygładzając górę i odstawić na 1 minutę, a następnie natychmiast posypać czekoladą.
Odstawić, aż czekolada się rozpuści, 4 do 5 minut, a następnie rozłożyć na toffi z oczyszczoną łopatką.
Posypać równomiernie posiekanymi orzeszkami ziemnymi, następnie zamrozić, aż czekolada będzie jędrna, około 30 minut. Rozbij się na kawałki.
Toffi przechowuje, warstwowo między arkuszami pergaminu, w hermetycznym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej 2 tygodnie.