Toffi Czekoladowo-Migdałowe
Czekoladowo-migdałowe toffi może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, wodę, szczyptę soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Toffi Czekoladowo-Migdałowe, Toffi Czekoladowo-Migdałowe, oraz Toffi kawowo-czekoladowe migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając tylko do połączenia; doprowadzić do wrzenia. Gotować bez mieszania, aż termometr cukierkowy zarejestruje 325 lub aż syrop zacznie karmelizować. Wymieszać wanilią i solą. Pracując ostrożnie i szybko, wlać mieszaninę cukru na blachę do pieczenia pokrytą pergaminem; rozprowadzić na żądaną grubość.
Pozwól toffi stać 5 minut.
Posypać czekoladą na ciepłym toffi; odstawić 5 minut.
Roztopioną czekoladę rozprowadzić cienką, równą warstwą na toffi; natychmiast posypać posiekanymi migdałami.
Odstawić 1 godzinę lub do całkowitego ostygnięcia. Rozbij toffi na kawałki.