To o wiele lepsze niż dziękczynienie Indyk Turcja
To o wiele lepsze niż dziękczynienie Indyk Turcja może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 1487 kalorii, 137g białka, oraz 94g tłuszczu każdy. Na $4.3 za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka oliwy z oliwek, cebula, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Spróbuj Dziękczynienie resztki z indyka Bliss: Indyk Mac-and-Cheeselets, Resztki Dziękczynienia Turcja-Okłady Z Indyka, oraz Gumbo z indyka (z resztkami indyka) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Na patelnię wlać oliwę z oliwek.
Umieścić nogi indyka w oleju; obrócić nogi kilka razy, aby pokryć olejem.
Posypać każdą nogę solą, czarnym pieprzem i tymiankiem; wyciągnąć liście z 3 gałązek rozmarynu i posypać udka indyka.
Pozostałe 3 gałązki rozmarynu umieścić wokół nóg w oleju.
Na nogi ułożyć kawałki masła, każdą nogę posypać czosnkiem i rozsypać cebulę na patelni.
Piecz nogi w nagrzanym piekarniku, aż skóra indyka będzie rumiana i soki będą jasne, 1 1/2 do 2 godzin, fastrygując co 20 minut. Zmniejsz ciepło do 300 stopni F (150 stopni C) i odwróć Nogi na patelni. Pieczeń przez 1 godzinę, fastrygowanie co 20 minut. Zmniejszyć ciepło piekarnika do 200 stopni F (95 stopni C) i piec, aż skóra będzie złoty kolor, o 1 więcej godzin.
Udka z indyka wyjąć na talerz.
Aby zrobić sos, przenieść patelnię z olejem i kapieli do palnika ustawionego na średnim ogniu; ubijać wino do gotowania i brązowy cukier, mieszając, aż cukier się rozpuści. Użyj trzepaczki, aby zeskrobać i rozpuścić wszelkie brązowe kawałki smaku pozostawione na dnie patelni.
Ubijać mąkę, trochę na raz, i mieszać, aż mąka jest płynnie włączone do mieszaniny; wlać bulion z kurczaka i ubijać stale, aż sos dojdzie do duszenia i zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszać w sosie browning sosu; pozostawić sos na wolnym ogniu przez 3 do 5 protokół i służyć z pieczonych nóg indyka.