Przepis Tiramisu Yule dziennik może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 5 godzin. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 7G białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jest idealny do Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, koniak, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Fantazyjne spodnie mrówki na kłodę, Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, oraz Yule Log dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku. Patelnia z masłem i dolną linią i bokami z 1 arkuszem pergaminu. Papier maślany i pył z dodatkową mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Piekarnik
Patelnia
2
Beat razem żółtka, wanilia, i 1/2 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż gęsta i blada, a mieszanina tworzy wstążkę, która trwa 2 sekundy, aby rozpuścić, gdy unoszone są ubijacze, 5 do 8 minut w mikserze stojącym lub 8 do 12 minut z ręcznym. Połowę mąki przesiać na żółtka i złożyć delikatnie, ale dokładnie, a następnie przesiać i złożyć pozostałą mąkę.
Ubij białka z solą i śmietaną Tataru w dużej metalowej misce z oczyszczonymi ubijakami ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty. Ubić pozostałe 2 łyżki cukru, 1/2 łyżki na raz, i nadal ubijać, aż białka po prostu trzymać sztywne szczyty.
Złóż 1/4 białka w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
5
Wymieszać 1/2 szklanki ciasta do roztopionego masła w małej misce do połączenia, a następnie złożyć mieszaninę masła do ciasta delikatnie, ale dokładnie.
Rozprowadź ciasto równomiernie na patelni i rapuj raz na blacie, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Piec, aż Góra ciasta sprężyny z powrotem po delikatnym naciśnięciu palcem, 7 do 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Wierzch gorącego ciasta równomiernie przesiać cukrem cukierniczym i przykryć czystym ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte), a następnie blachą do pieczenia. Trzymając arkusz i ciasto wraz z rękawicami kuchennymi, Odwróć ciasto na tkaninę na blasze do pieczenia. Ostrożnie odklej i wyrzuć pergamin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Ręczniki Kuchenne
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik Mitt
Forma Na Ciasto
9
Z długą stroną najbliższą Tobie i używaniem ręcznika jako pomocy, zwiń ciasto w ręcznik, galaretowaty styl, utrzymując je w ręczniku. Fajne ciasto całkowicie, szew stronie w dół w ręcznik, na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka
Rolka
1
W małym rondlu zagotować espresso i cukier, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować do zredukowania do skąpej 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z koniakiem, a następnie schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Powoli wymieszać mascarpone, cukier, cynamon i koniak w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż do połączenia. Jeśli po dodaniu cukru mieszanina jest bardzo luźna, należy ją krótko ubić, aby lekko zagęścić (patrz UWAGI kucharzy).
Ubijaj śmietanę w innej misce z tymi samymi bijakami ze średnią prędkością, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty. Złóż bitą śmietanę do masy mascarpone.
Rozgrzać śmietanę w małym rondlu na średnim ogniu, aż dojdzie do wrzenia, a następnie zalać czekoladą i odstawić 3 minuty. Mieszać powoli trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli kawałki czekolady pozostaną niezmienione, Ustaw miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą i podgrzej, delikatnie mieszając, aż będzie całkowicie gładka, i wyjmij z patelni. Wymieszać z syropem kukurydzianym. Schłodzić, mieszając kilka razy, aż zgęstnieje do konsystencji łatwo się rozprowadza, około 15 do 20 minut.
Delikatnie rozwiń schłodzone ciasto na blasze do pieczenia, utrzymując je na ręczniku, a następnie ułóż blachę do pieczenia tak, aby długa strona ciasta, która była w rolce, była najbliżej Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
2
Cały schłodzony syrop espresso rozetrzyj na całej powierzchni ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Syrop
3
Rozłóż nadzienie szpatułką przesuniętą równomiernie na ciasto, pozostawiając 1/2-calową obwódkę dookoła. Zaczynając od dłuższej strony najbliżej Ciebie, zwiń ciasto bez ręcznika, pozostawiając go po stronie szwu w dół na blasze do pieczenia. Delikatnie zetrzyj nadmiar cukru cukierniczego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Blacha Do Pieczenia
4
Wyciąć 1 1/2-calowy przekątnej kawałek z każdego końca rolki i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
5
Przenieś ciasto, używając 2 metalowych szpatułek z rowkiem jako pomocy, szew w dół na talerzu. Używając ganache jako "kleju", przymocuj końcówki, ukośne boki w dół, na górze i na boku kłody, aby przypominały gałęzie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
6
Ganache rozprowadzić na całej rolce i gałęziach z przesuniętą szpatułką, dzięki czemu przypomina korę drzewa (patrz notatki kucharzy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kora
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
7
Ułóż kilka bezowych grzybów, jeśli używasz, wokół pnia Yule, i bardzo lekko przesiać trochę kakao na pniu i grzyby, a następnie trochę cukru cukierniczego, aby przypominać lekki kurz śniegu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Grzyby
Kakao W Proszku
1
* Marki mascarpone różnią się konsystencją. BelGioioso, szeroko rozpowszechniona marka, jest tak gęsta i gęsta jak ser śmietankowy, podczas gdy inne marki mogą być luźniejsze.* Yule log może być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone, luźno pokryte folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Jeśli ganache stanie się zbyt jędrny, aby go rozprowadzić, przetop go, ustawiając miskę na rondlu z ledwo gotującą się wodą i mieszając delikatnie, aż będzie gładka. W razie potrzeby ponownie schłodzić ganache, aby uzyskać konsystencję do smarowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Mascarpone
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Woda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos