Tiramisu

Tiramisu
Przepis Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Jeśli masz pod ręką cukier, espresso, śmietanę do bicia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.

Instrukcje

1
Co najmniej 20 minut przed tym, jak będziesz gotowy na deser, umieść dużą miskę i bijaki elektrycznego miksera w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Gdy będzie gotowy, wyjmij miskę i trzepaczki z lodówki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wlać śmietanę do miski i ubijać śmietanę z dużą prędkością, aż miękko utrzyma swój kształt po podniesieniu ubijaczy, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
W dużej misce, ubić razem mascarpone i cukier, aż będzie gładka. Weź około jednej trzeciej bitej śmietany i za pomocą elastycznej szpatułki delikatnie złóż ją do mieszaniny mascarpone, aby ją rozjaśnić. Ostrożnie złożyć pozostały krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
MascarponeMascarpone
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Lekko i szybko zanurz połowę savoiardi w kawie. Nie nasycajcie ich, bo się rozpadną.) Ułóż ciasteczka w jednej warstwie w 9 2-calowym kwadratowym lub okrągłym naczyniu do serwowania. Łyżka połówki kremu mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Pliki CookiePliki Cookie
KawaKawa
KremKrem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
6
Pozostałe savoiardi zanurz w kawie i ułóż je w warstwie na mascarpone. Wymieszaj pozostałą masę mascarpone i rozprowadź ją gładko szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
KawaKawa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
7
Kakao umieścić w sitku o drobnych oczkach i wstrząsnąć nim na wierzchu deseru. Przykryć folią lub folią i przechowywać w lodówce 3 do 4 godzin lub na noc, tak aby smaki można stopić. Będzie dobrze przechowywać w lodówce do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
artykuł var
9
Typ_27_data = {};
10
artykuł
11
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn