Tiramisu
Przepis Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Jeśli masz pod ręką cukier, espresso, śmietanę do bicia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.
Instrukcje
Co najmniej 20 minut przed tym, jak będziesz gotowy na deser, umieść dużą miskę i bijaki elektrycznego miksera w lodówce.
Gdy będzie gotowy, wyjmij miskę i trzepaczki z lodówki.
Wlać śmietanę do miski i ubijać śmietanę z dużą prędkością, aż miękko utrzyma swój kształt po podniesieniu ubijaczy, około 4 minut.
W dużej misce, ubić razem mascarpone i cukier, aż będzie gładka. Weź około jednej trzeciej bitej śmietany i za pomocą elastycznej szpatułki delikatnie złóż ją do mieszaniny mascarpone, aby ją rozjaśnić. Ostrożnie złożyć pozostały krem.
Lekko i szybko zanurz połowę savoiardi w kawie. Nie nasycajcie ich, bo się rozpadną.) Ułóż ciasteczka w jednej warstwie w 9 2-calowym kwadratowym lub okrągłym naczyniu do serwowania. Łyżka połówki kremu mascarpone.
Pozostałe savoiardi zanurz w kawie i ułóż je w warstwie na mascarpone. Wymieszaj pozostałą masę mascarpone i rozprowadź ją gładko szpatułką.
Kakao umieścić w sitku o drobnych oczkach i wstrząsnąć nim na wierzchu deseru. Przykryć folią lub folią i przechowywać w lodówce 3 do 4 godzin lub na noc, tak aby smaki można stopić. Będzie dobrze przechowywać w lodówce do 24 godzin.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo