Tip Top Toffi Ciasto Lodowe
Tip Top toffi ciasto lodowe może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 1163 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka półsłodkiej czekolady, migdały, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Migdały rozsypać na patelni z galaretką i tosty na złoty kolor, około 10 minut. Odstawić migdały, ale pozostawić włączony piekarnik.
W robocie kuchennym, zmielić ciasteczka, aż będą grube okruchy.
Przełożyć okruchy do miski i wymieszać z mąką. Wymieszać 1/2 szklanki roztopionego masła i wrzucić do zwilżenia. Posmaruj dno 10-calowej sprężynowej patelni, pozostawiając boki rozpięte. Naciśnij mieszaninę na dno patelni.
Piec do zestawu, o 12 do 15 protokół.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia. Gdy skorupa ostygnie, umieść ją w zamrażarce na co najmniej 30 minut.
Posmaruj patelnię o wymiarach 9x13 cali, przyda ci się do nadzienia toffi. Odstawić 3 szklanki tosty pokrojone migdały.
W dużym rondlu, połączyć 1 1/3 szklanki masła, cukier, woda, sok z cytryny, i sól. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Gotować odkryte, bez mieszania, na średnim ogniu, aż karmelizuje, o 8 protokół.
Usuń karmel z ognia, i wymieszać wanilii, ekstrakt migdałowy, i 3 szklanki migdałów.
Wlać mieszaninę do miski z masłem i odstawić do ostygnięcia.
W kuchence mikrofalowej bezpieczne miski, kuchenka mikrofalowa czekolady do stopienia. Mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada będzie gładka.
Roztopioną czekoladę rozprowadzić na schłodzonym toffi. Natychmiast posypać około 1 szklanka pozostałych pokrojonych migdałów. Zamrozić na 1 godzinę, lub do twardości. Obróć toffi na powierzchnię roboczą i podziel ją na 1/2 cala.
Niech lody zmiękną bardzo lekko w dużej misce. Krótko mieszać, aż będzie plastyczny. Wchodzisz w kawałki toffi. Dużą gumową szpatułką rozprowadź lody na skórce. Wierzch z pozostałymi migdałami.
Umieścić ciasto w zamrażarce. Gdy lekko się ujędrni, przykryj górną część plastikiem. Zamrozić do twardości, około 6 godzin.
Umieść ciasto w lodówce, aby zmiękło około 20 minut przed podaniem. Uruchom końcówkę noża po bokach ciasta, aby poluzować. Ostrożnie usuń boki sprężyny.
Pokroić w kliny nożem zanurzonym w gorącej wodzie.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.