Tinola Z Kurczaka
Kurczak Tinolan jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 519 kalorii, 38g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szpinaku, czosnku, sosu rybnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Podobne przepisy to Tinola Z Kurczaka, Tinolang Manok (Chicken Tinola), oraz Ciśnieniowo gotowane dziecko bangus (milkfish) a la tinola.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż pachnące. Szybko wymieszać imbir i sos rybny do mieszanki cebuli i czosnku przed dodaniem kurczaka; gotować razem przez 5 minut.
Wlać bulion z kurczaka na mieszaninę i gotować kolejne 5 minut.
Dodać chayote do mieszaniny i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak nie jest już różowy w środku, o 10 minut więcej. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj bok choy i szpinak; gotować, aż szpinak jest po prostu zwiędły, 1 do 2 protokół.