Tilapia smażona na patelni z pikantnym sosem tatarskim

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonej tilapii z pikantnym sosem tatarskim. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Udaj się do sklepu i odbierz filety z tilapii, majonez, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tangy Patelnia Smażona Tilapia, Extra Pikantny Sos Tatarski, oraz Ciasta krabowe z pikantnym sosem tatarskim.
Instrukcje
Połącz pierwsze 11 składników w małej misce; przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Mąkę i kolejne 3 składniki połączyć w płytkim naczyniu. Filety pogłębiać w mieszaninie mąki.
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać 2 filety; gotować 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i filetami.
Podawać rybę z sosem tatarskim.
W razie potrzeby udekoruj świeżym szczypiorkiem i plasterkami cytryny.
Uwaga: w razie potrzeby można zastąpić korniszony ogórkami z koperkiem dla dzieci.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.