Tilapia florencka
Tilapia florentine trwa około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 31 g białka i 13 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatarianowy przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 2,93 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera ricotta, oleju rzepakowego, jajka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 73%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Tilapia florentine, cytrynowa tilapia florentine i tilapian w sosie grzybowym (Tilapian en Salsa de Champiñones).
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż szpinak na 4 łyżkach oleju, aż zwiędnie; odpływ. W międzyczasie umieść tilapię w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Skropić sokiem z limonki i pozostałym olejem.
Posypać mieszanką przypraw.
W małej misce połącz jajko, ser ricotta i szpinak; łyżką na filety.
Piec w temperaturze 375° przez 15-20 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Florentine Cookie świetnie komponuje się z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Możesz spróbować Bollinger Brut Special Cuvee. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.