Thai Sweet Potato Veggie Burgers with Spicy Peanut Sauce

Thai Sweet Potato Veggie Burgers with Spicy Peanut Sauce
Thai Sweet Potato Veggie Burgers z pikantnym sosem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 323 kalorie, 15g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 7177 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka prażonych i orzeszków ziemnych, woda, płatki owsiane i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Thai Veggie Burgers with Peanut Sauce-gotuj jak Mistrzcook Like a Champion, Tajskie Warzywne Kaboby Z Pikantnym Sosem Orzechowym, oraz 30-minutowy Pikantny Thai Peanut Chicken & Sweet Potato Noodle Stir Fry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.Słodki ziemniak obrać ze skórki. Używając tarki pudełkowej z otworami na ruszt o regularnych rozmiarach, zetrzyj 1,5 szklanki słodkich ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Miejsce w dużej misce. Miałem około 1/2 resztki słodkich ziemniaków, więc pokroiłem go na 1-cm rund i umieścić go na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Skropić olejem i wrzucić do coat.In duża miska, wymieszać razem starte słodkie ziemniaki, kolendra, bazylia, czosnek, imbir, i posiekane peanuts.In Robot kuchenny, dodać owies i proces, aż drobno posiekane. Chcesz, aby tekstura była jak gruba mąka. Mąkę owsianą wymieszać z warzywami.Teraz dodaj odsączoną ciecierzycę do procesora i przetwarzaj, aż drobno posiekasz. Chcesz, aby mieszanina była skrzyżowaniem grubej pasty i drobno posiekanej ciecierzycy, ale nie całkowicie puree ciecierzycy. Wymieszaj przetworzoną ciecierzycę do miski z warzywami i owsem flour.In kubek, ubij razem zmielony len i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Mąka OwsianaMąka Owsiana
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Siemię LnianeSiemię Lniane
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Pozostaw go tylko na 20 sekund, dłużej, a stanie się zbyt gruby. Mieszać to jajko lnu do mieszaniny ciecierzycy warzyw, aż w pełni połączone.Wymieszaj olej sezamowy, tamari, sok z limonki, kolendrę, sól i pieprz do smaku.Kształt mieszaniny na 6-8 pasztecików, pakowania każdy patty szczelnie między rękami, więc trzyma się razem dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Jajko LnianeJajko Lniane
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
TamariTamari
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Umieść każdy patty na przygotowanej blachy do pieczenia wraz z rund słodkie ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
6
Piec przez 20 minut, następnie delikatnie odwrócić paszteciki i rund ziemniaczanych i piec przez kolejne 15-17 minut, aż złoty z obu stron. Być może będziesz musiał usunąć słodkie ziemniaki nieco wcześniej - po prostu miej na nie oko, aby się nie paliły.Podczas pieczenia hamburgery, przygotować sos orzechowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Dodaj wszystkie składniki sosu do robota kuchennego i procesu, aż będzie gładka. W razie potrzeby dostosuj składniki do smaku. Sos będzie zagęszczać się jak siedzi.Po upieczeniu umieść paszteciki na stojaku chłodzącym na 10 minut, aby lekko ostygły.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Podawać z tostami bułki (lub sałaty lub całe ziarna okłady), plastry pomidora, pieczone słodkie ziemniaki, sałata, i sosem orzechowym.Sos orzechowy będzie przechowywać w lodówce przez co najmniej tydzień. Hamburgery można zamrozić (po upieczeniu i schłodzeniu) na kilka tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zawijanie Całego ZiarnaZawijanie Całego Ziarna
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
Sos OrzechowySos Orzechowy
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą

Składniki

6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprz, do smakuŚwieżo zmielony czarny pieprz, do smaku425Orzechy dowolne (posiekane)ciecierzyca odsączona i opłukanaciecierzyca odsączona i opłukana01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikolendra, drobno posiekanakolendra, drobno posiekana11 funt cukinii,drobnoziarnista sól morska lub do smakudrobnoziarnista sól morska lub do smaku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście bazylii, drobno posiekaneświeże liście bazylii, drobno posiekane1ząbek czosnkuząbek czosnku3largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone11 funt cukinii,świeżo starty imbirświeżo starty imbir21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.drobno starty imbirdrobno starty imbir11 funt cukinii,kolendra mielonakolendra mielona2(zima)mielony len + 3 łyżki wody, wymieszane w miscemielony len + 3 łyżki wody, wymieszane w misce11 funt cukinii,świeży sok z limonkiświeży sok z limonki3(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1(zima)czysty syrop klonowy (lub inny środek słodzący)czysty syrop klonowy (lub inny środek słodzący)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprażone i solone orzeszki ziemne, drobno posiekaneprażone i solone orzeszki ziemne, drobno posiekane1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipłatki owsiane bezglutenowe, przetworzone na grubą mąkępłatki owsiane bezglutenowe, przetworzone na grubą mąkę1(zima)olej z nasion sezamuolej z nasion sezamu6(zima)masło orzechowe gładkie (lub migdałowe lub słonecznikowe)masło orzechowe gładkie (lub migdałowe lub słonecznikowe)1Duże2 małe słodkie ziemniaki, obrane i posiekane2 małe słodkie ziemniaki, obrane i posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)niskosodowy tamari (lub Kokosowe aminos dla opcji bez soi)niskosodowy tamari (lub Kokosowe aminos dla opcji bez soi)2(zima)niskosodowy tamari (lub Kokosowe aminos)niskosodowy tamari (lub Kokosowe aminos)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)woda, w razie potrzebywoda, w razie potrzeby
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia67
Magazyn