Tex-Mex pieczone żeberka jagnięce z kaszą serową
Tex-Mex pieczone żeberka jagnięce z kaszą serową mogą być tylko Southern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 475 kalorii. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 30 minut. Jeśli masz pieprz, kaszę, grubo ostry cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 43 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tex-Mex pieczone żeberka jagnięce z kaszą serową, Hamburgery Tex-Mex, oraz Kremowa Sałatka Makaronowa Tex-Mex.
Instrukcje
Wymieszać razem olej, czosnek, chile proszek, kminek, pieprz, 1/2 łyżeczka cayenne, i 2 łyżeczki soli w małej misce. Jagnięcinę osuszyć i natrzeć mieszanką przypraw.
Przenieść jagnięcinę do dużej zamykanej plastikowej torby i worka uszczelniającego, wyciskając nadmiar powietrza. Marynować jagnięcinę, schłodzoną, co najmniej 8 godzin.
Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Przełożyć jagnięcinę na ciężką płytką patelnię o wymiarach 17 na 12 cali i przykryć szczelnie folią, a następnie piec 1 1/4 godziny.
Tymczasem wymieszać marmoladę, ocet, i pozostałe 1/2 łyżeczka cayenne i 1/2 łyżeczka soli w 1-quart ciężki rondel i doprowadzić do duszenia, mieszając od czasu do czasu.
Wyrzucić folię z jagnięciny i ostrożnie wylać i wyrzucić tłuszcz z patelni.
Szczotka jagnięcina z niektórych Marmolady glazury i pieczenia, fastrygowanie co 10 minut (używać wszystkich glazury) i obracając Stojaki na co 20 minut, aż rumiane i miękkie, o 1 godzinę.
Pokroić Stojaki na poszczególne żebra.
Wymieszać wodę, kaszę i sól w 2-kwartowym ciężkim rondlu i doprowadzić do wrzenia, stale ubijając. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż bardzo gruby, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać sery.
Kaszę podawać z żeberkami.
Żeberka można marynować do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Kuźnia Piwnice Classique Riesling z 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Kuźnia Piwnic Classique Riesling]()
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
#31 Wine Spectator Top 100 2017 Najważniejsze wino Forge Cellars ma na celu ujawnienie prawdziwej natury rocznika i zbadanie terroir east SenecaLake. Fermentacja odbywa się z rodzimych drożdży w neutralnych francuskich barriques (65%), a pozostałe w stali nierdzewnej. Przy takim poziomie dojrzałości fermentacja trwała do późnej wiosny, aby zakończyć suszenie kości.Pigwa, cytryna, koper włoski i slatemingle z marcepanem i białą czekoladą, wsparte precyzyjną kwasowością.