Teresa obfity kurczak Cacciatore
Teresa obfity kurczak Cacciatore może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1003 kalorii, 48g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka baby Portobello grzyby, bazylia, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Piccata cielęca lub kurczak Teresy, Sałatka grecka Teresa, oraz Pilaf ryżowy Teresy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, i gotować i mieszać pancetta, aż zacznie się ciemny brąz, 5 do 8 protokół.
Usuń kawałki pancetta z patelni z rowkiem łyżką i odstawić.
Wymieszać mąkę, włoskie przyprawy i płatki czerwonej papryki w płytkiej misce.
Udka z kurczaka wcisnąć do mieszanki mąki, odklejając luźną mąkę.
Brązowy udka kurczaka na patelni z olejem i kapieli pancetta, 8 do 10 minut na stronie.
Udka kurczaka przełożyć na talerz i ogrzać.
Gotować i wymieszać zieloną paprykę, słodka cebula, i grzyby portobello w tej samej patelni, aż cebula zamienia półprzezroczyste, o 8 protokół.
Do sosu mieszamy Bazyl, czosnek, pastę pomidorową, pokrojone w kostkę pomidory z sokiem i czerwone wino.
Doprowadzić sos do wrzenia, i powrót kurczaka i pancetta do sosu. Jeśli sos nie pokrywa prawie kawałki kurczaka, wymieszać w bardziej wytrawnym czerwonym winie.
Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować kurczaka i sos, aż uda kurczaka są miękkie i nie Różowy wewnątrz, 35 do 50 protokół.
Jeśli wolisz grubszy sos, ubij skrobię kukurydzianą z wodą i 1 łyżką sosu i wymieszaj mieszaninę na patelni, aż zgęstnieje.
Około 15 minut przed podaniem należy przynieść duży garnek lekko osolonej wody i doprowadzić do wrzenia.
Zamieszaj w rigatoni i wróć do wrzenia. Gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale nadal jest lekko jędrny, o 13 protokół; odcedzić.
Aby podać, przełożyć ugotowane rigatoni na duży talerz i ułożyć udka z kurczaka.
Obficie kadzi sos na kurczaka i makaron, i posypać naczynie parmezanem, sól, i czarny pieprz.
Podawać dodatkowy sos na boku.