Tempura Dipping Sauce (Ten Tsuyu) Z "Japanese Soul Cooking
Tempura Dipping Sauce (Ten Tsuyu) Z ' Japanese Soul Cooking might be just the Japoński przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 56 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.11 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz daikon, mirin, sos sojowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest idealny do Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tempura Warzywna Z " Japońskiego Gotowania Duszy, Domowej Roboty Rayu Z " Japońskiej Kuchni Duszy, oraz Klasyczna Wieprzowina Gyoza Z " Japońskiego Gotowania Duszy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz dashi, sos sojowy i mirin w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Miejsce na średnim ogniu. Jak tylko sos do zanurzania dojdzie do wrzenia, wyłącz ogień. Kiedy będziesz gotowy do podania, podgrzej na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
3
Zetrzeć daikon z najgrubszej strony tarki. Wycisnąć nadmiar płynu i odstawić na bok. Imbir drobno zetrzeć na tarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do Pudełek
4
Podawać starty daikon i imbir z boku sosu zanurzeniowego. Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, dodaj daikon i imbir do sosu do zanurzania i zanurz w nim tempurę.