Tatsutage smażony kurczak z pikantnym majonezem Yuzu

Tatsutage smażony kurczak z pikantnym majonezem Yuzu
Przepis Tatsutage smażony kurczak z pikantnym majonezem Yuzu może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w około 4 godziny i 10 minut. Na 6,76 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 6065 kalorii, 74g białka, oraz 606g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, mirin, mąkę ryżową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Susan Feniger ' s Tatsutage smażony kurczak z pikantnym majonezem Yuzu, Yuzu Chuhai | Yuzu Sour | Japoński Koktajl Yuzu, oraz Smażone kalmary z pikantnym majonezem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz sos sojowy, mirin, ocet, miód, czosnek i imbir w dużej, niereaktywnej misce. Jeśli używasz piersi z kurczaka, pokrój je na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
MiódMiód
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Dodaj wszystkie kawałki kurczaka do marynaty i wrzucić do herbu. Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 1/2 godziny, lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
MarynataMarynata
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Usuń kawałki kurczaka z marynaty, pozwalając nadmiar kapać, i ułóż je skórką do góry na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Piec, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszego kawałka kurczaka czyta 71° do165 i mięso w pobliżu kości nie jest już różowy, około 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
1
Wszystkie składniki ubić w średniej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.Do smażenia: gdy kurczak jest gotowy, podgrzej olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu, aż osiągnie 177° na termometrze do głębokiego smażenia / cukierków. Ustaw stojak z drutu na drugiej blasze do pieczenia; odstawić.Podczas gdy olej się rozgrzewa, umieść 1 szklankę mąki uniwersalnej w płytkim naczyniu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Cały KurczakCały Kurczak
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Pozostałą mąkę uniwersalną, mąkę ryżową, furikake i sól ubić w średniej misce. Powoli ubij w gazowanej wodzie, aż będziesz miał lekkie, gładkie ciasto; odstawić.Gdy olej jest gotowy, 3 kawałki kurczaka zalać zarezerwowaną mąką i strząsnąć nadmiar. Zanurzyć każdy kawałek w cieście, niech nadmiar kapać, i umieścić w oleju. Smażyć, obracając od czasu do czasu, aż złocisty i chrupiący, około 8 do 10 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej lub pająka usuń kurczaka na stojaku na przygotowanej blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi kawałkami kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Woda GazowanaWoda Gazowana
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
FurikakeFurikake
Cały KurczakCały Kurczak
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Podawać natychmiast z majonezem yuzu, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
YuzuYuzu

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować Jest J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn