Tatar z łososia Gravlax na chrupiących plastrach ziemniaków

Tatar z łososia Gravlax na chrupiących plastrach ziemniaków
Przepis Tatar z łososia Gravlax na chrupiących plastrach ziemniaków może zaspokoić Twoje skandynawskie pragnienie w ok. 45 minut. Ten przepis służy 40. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz okrągłe ziemniaki, jagody jałowca, lekarstwo gravlax i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Łososiowy Gravlax, Łososiowy Gravlax, oraz Jak zrobić łosoś Gravlax dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki razem w małej misce. Możesz zrobić lekarstwo z wyprzedzeniem i będzie przechowywane w szczelnym słoiku z dala od światła słonecznego przez okres do 6 miesięcy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W średniej misce wymieszać łososia z 2 łyżkami Lek Gravlax, a następnie dodać oliwę z oliwek, pokrojony szczypiorek, skórkę pomarańczową i pieprz. Przykryć i przechowywać w lodówce przez noc, lub przez co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
GravlaxGravlax
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Podawać posypane roztrzepanym świeżo mielonym koperkiem na chrupiącym plasterku ziemniaka lub angielskim plasterku ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek AngielskiOgórek Angielski
ZiemniakZiemniak
KoperKoper
3
Posypać trochę więcej mielonego koperku na talerzu lub tacy, której używasz do podania przystawek-wtedy chrupiące plastry ziemniaków nie będą ślizgać się, a ogórek będzie łatwiejszy do zebrania.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
ZiemniakZiemniak
KoperKoper
1
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż ziemniaki w jednej warstwie na blasze do pieczenia; posmaruj każdy plasterek olejem, a następnie obróć i umyj drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Posypać solą i pieprzem i piec przez 10 minut, następnie obrócić plastry i piec przez kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Usuń wszystkie chrupkie plasterki za pomocą szpatułki i kontynuować gotowanie żadnych plasterków, które wyglądają jak potrzebują więcej czasu. Schłodzić na stojaku, a następnie zużyć natychmiast lub przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Serena, Jedzenie I Historie
6
Stewart, Tabori & Chang

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia9
Magazyn