Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée

Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée
Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 313 kalorii, 21g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz tuńczyka klasy sashimi, awokado, dashi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée, Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée, oraz Yuzu Chuhai | Yuzu Sour | Japoński Koktajl Yuzu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu doprowadzić dashi do wrzenia, następnie dodać sól, sos sojowy i cukier, mieszając do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
DashiDashi
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć patelnię z ognia i posypać żelatyną. Mieszać do rozpuszczenia żelatyny. Wymieszać z sokiem yuzu, a następnie wlać mieszaninę do pojemnika i przechowywać w lodówce, aż zestaw. Tuńczyka pokroić w paski, a następnie pokroić w kostkę 1/2".
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok YuzuSok Yuzu
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj go do miski wraz z oliwą z oliwek, szczypiorkiem, sezamem i sosem sojowym. Wymieszać, aby połączyć. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż gelée jest ustawiony. Gdy będziesz gotowy do podania, pokrój awokado w kostkę i posyp sokiem z cytryny i odrobiną soli. Wrzucić do dystrybucji równomiernie. Aby skonstruować Tatar, olej formę pierścieniową i umieść ją na środku talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj warstwę tuńczyka i delikatnie zapakuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Dodać cienką warstwę awokado, delikatnie pakowania, a następnie top przez nabieranie gelée na wierzchu jak sos. Daj formę kilka skrętów, aby upewnić się, że nie przykleja się, a następnie podnieś ją prosto do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn