Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée
Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 313 kalorii, 21g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz tuńczyka klasy sashimi, awokado, dashi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée, Tatar z tuńczyka z Yuzu Gelée, oraz Yuzu Chuhai | Yuzu Sour | Japoński Koktajl Yuzu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu doprowadzić dashi do wrzenia, następnie dodać sól, sos sojowy i cukier, mieszając do rozpuszczenia.
Zdjąć patelnię z ognia i posypać żelatyną. Mieszać do rozpuszczenia żelatyny. Wymieszać z sokiem yuzu, a następnie wlać mieszaninę do pojemnika i przechowywać w lodówce, aż zestaw. Tuńczyka pokroić w paski, a następnie pokroić w kostkę 1/2".
Dodaj go do miski wraz z oliwą z oliwek, szczypiorkiem, sezamem i sosem sojowym. Wymieszać, aby połączyć. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż gelée jest ustawiony. Gdy będziesz gotowy do podania, pokrój awokado w kostkę i posyp sokiem z cytryny i odrobiną soli. Wrzucić do dystrybucji równomiernie. Aby skonstruować Tatar, olej formę pierścieniową i umieść ją na środku talerza.
Dodaj warstwę tuńczyka i delikatnie zapakuj.
Dodać cienką warstwę awokado, delikatnie pakowania, a następnie top przez nabieranie gelée na wierzchu jak sos. Daj formę kilka skrętów, aby upewnić się, że nie przykleja się, a następnie podnieś ją prosto do góry.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.