Tatar Z Tuńczyka Z Liśćmi Endywii Belgijskiej

Tatar Z Tuńczyka Z Liśćmi Endywii Belgijskiej
Tatar z tuńczyka z liśćmi endywii belgijskiej to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 179 kalorii, 19g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ząbek czosnku, olej sezamowy, cebulkę kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Krewetki z orzechów laskowych w liściach endywii, Mus Łososiowy Liście Endywii, oraz Sałatka krabowa w liściach endywii.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia75
Magazyn