Tatar Z Tuńczyka
Tatar z tuńczyka wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 93 kalorie, 9g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok z limonki, pieprz, sos pieprzowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 63%. Spróbuj Tatar Z Tuńczyka, Tatar Z Tuńczyka, oraz Tatar Z Tuńczyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Tuńczyka pokroić w 1/4-calową kostkę i umieścić go w bardzo dużej misce. W osobnej misce połączyć oliwę z oliwek, skórkę z limonki, sok z limonki, wasabi, sos sojowy, gorący sos z czerwonej papryki, sól i pieprz.
Wlać tuńczyka, dodać szalotki i jalapeno, i dobrze wymieszać.
Awokado przeciąć na pół, usunąć nasiona i obrać.
Pokroić awokado w 1/4-calową kostkę. Ostrożnie wymieszać awokado z mieszaniną tuńczyka.
Dodaj tosty sezamu, jeśli używasz, i doprawić do smaku. Pozostawić mieszaninę w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, aby smaki się zmieszały.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.