Tarty z kremem borówkowym
Little blueberry cream tarts zajmuje około 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis służy 20 i kosztuje 22 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 2G białka, oraz 13g tłuszczu. Przepis ten zachwycił 1275 osób. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz masło, jagody jagodowe, blanszowane orzechy laskowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tarty Borówkowo-Kremowe, Borówkowe Tarty Z Kremem Cytrynowym, oraz Tarta Z Serem Borówkowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 160C / konwencjonalny 180C / Gaz
Lekko posmaruj dwie 12-dołkowe puszki bułek(nie ma potrzeby, jeśli używasz nieprzywierającej). Masło i cukier ubić drewnianą łyżką przez minutę lub dwie, aż będzie miękkie i kremowe.
Wymieszać z orzechami laskowymi.
Umieść czubatą łyżeczkę mieszaniny w każdej puszce.
Piec około 10 minut, aż złocisty i wzrosła lekko po bokach każdej puszki. Pozostaw do ostygnięcia w puszkach na około 5 minut lub aż mieszanina będzie wystarczająco mocna, aby ją usunąć, a następnie usuń każdą tartę z puszek małym nożem i połóż na kartce papieru kuchennego, ponieważ podstawy są dość maślane. (Skrzynie na tarty mogą być wykonane do 1 dnia przed tym etapem i przechowywane w hermetycznej puszce w chłodnym miejscu.)
Na jagody wkładamy cukier na małą patelnię z 1 łyżką wody. Umieścić na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, a następnie podgrzać trochę i bąbelki delikatnie, aż syropy, o 30 sekund tylko. Zdejmij ciepło i wrzuć jagody. Delikatnie wymieszaj, aby pokryć jagody w syropie, który chcesz zachować w całości, a następnie pozostaw do ostygnięcia.
Ubić mascarpone z wystarczającą ilością mleka, aby uzyskać miękką kremową mieszankę, trochę jak bita śmietana. Lekko wymieszać w Lemon curd tak marszczy to wygląda ładnie, jeśli nie jest w pełni wymieszane. Teraz masz wybór. Na podwieczorek: do każdej tarty dodaj trochę mieszanki mascarpone, a następnie łyżkę kilku syropowych jagód. Na ładny deser: połówkę syropowych jagód wrzucić do miski i odstawić. Gotuj te pozostawione na patelni delikatnie przez kilka minut, aby pęknąć i zmiękczyć jagody, otrzymasz dużo soków. Używając drewnianej łyżki, naciśnij je przez sito do miski, aby uzyskać sos. Super. Wsypać łyżkę sosu do masy mascarpone, a następnie łyżkę do każdej tarty. Ułóż na wierzchu całe syropowe jagody. Zrób to nie więcej niż godzinę do przodu mniej w ciepły dzień, ponieważ miękną. Do każdej porcji, umieścić 3 tarty na środku talerza i łyżką na trochę sosu.
Resztę sosu podawać osobno.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "