Tartufo
Tartufo może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 639 kalorii. Mieszanka lodów vanillan, ciasteczka czekoladowe, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mocha Tartufo, Czekolada Z Orzechami Laskowymi Tartufo, oraz Oreoâ ® Ice Cream Tartufo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W ciężkim rondlu na średnim ogniu połącz cukier z 1/4 szklanki wody.
Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż mieszanina zmieni się w głęboki złoty kolor.
Zdjąć z ognia i ostrożnie ubić śmietanę, ekstrakt z wanilii i sól. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Połącz okruchy ciastek i kawałki czekolady w dużej zamykanej torbie.
Używając dużej okrągłej miarki do lodów, wyjmij kulkę lodów i pozostaw ją w miarce. Wyłup otwór w środku miarki za pomocą uchwytu drewnianej łyżki i włóż wiśnię do otworu. Przykryj otwór odrobiną lodów i włóż gałkę lodów do torby z ciastkami i kawałkami czekolady. Delikatnie wstrząsnąć, naciskając, aby całkowicie pokryć lody.
Umieść miarkę na tacy i zamrozić na 30 minut. Powtórz proces z pozostałymi składnikami.
Przed podaniem podziel sos karmelowy na 4 talerze.
Wyjąć Tartufos z zamrażarki i pokroić na pół. Ułóż 2 połówki na każdym talerzu i udekoruj gałązkami mięty.