Tartouillat (ciasto wiśniowo-rumowe)
Tartouillat (ciasto wiśniowo-rumowe) może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.08 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 413 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz mąkę, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 85 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Kwaśna śmietana Cherry Coffee cake – możesz zrobić ten cherry coffeecake we własnej kuchni, a co najlepsze jest to łatwe, oraz Cherry Crumb Cake {Cherry & Almond-Improv} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. Linia Na Zewnątrz patelni z folią. Posmarować 2 łyżkami zmiękczonego masła. Ułóż wiśnie w jednej warstwie na dnie patelni.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do dużej miski.
Ubij jajka i cukier w oddzielnej dużej misce do mieszania, aż mieszanina będzie gęsta i blada w Kolorze, o 2 protokół.
Ubić rumem, roztopionym masłem, mlekiem i wanilią.
Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki i wlać mieszaninę jaj. Mieszać razem tylko do połączenia.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec, aż tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 35 do 45 minut.
Przenieść ciasto do regału chłodzącego i schłodzić na patelni około 15 minut. Zwolnij springform i ostudzić około 30 minut. Pył z cukrem cukierniczym.