Tarte aux Pommes (tarta jabłkowa)
Tarte aux Pommes (tarta jabłkowa) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz białko jaja, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tarte aux Pommes à la Frangipane (Francuska tarta jabłkowa), Tarte aux Pommes, oraz Tarte Aux Pommes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i sól połączyć w robocie kuchennym; Puls 2 razy.
Dodać masło; pulsować 4 razy lub do momentu, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Z włączonym procesorem dodaj wodę z lodem przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do momentu połączenia (nie formuj kulki). Delikatnie wcisnąć mieszankę w 4-calowy okrąg na plastikowej folii; przykryć. Schłodzić przez 15 minut. Lekko zachodzą na siebie 2 długości folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj schłodzone ciasto i połóż na folii. Pokrywa z 2 dodatkowymi długościami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 14-calowe koło.
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Usuń dolne arkusze folii.
Umieść ciasto na 10-calowej patelni do ciasta, naciskając ciasto na boki patelni i pozwalając mu rozciągnąć się ponad krawędź patelni.
Usuń górne arkusze folii.
Ułóż połowę plasterków jabłka na dnie patelni i posyp połową cukru. Powtórz procedurę z pozostałymi plastrami jabłka i cukrem. Złóż ciasto na plasterki jabłek (ciasto częściowo pokryje plasterki jabłek).
Ciasto posmarować białkiem.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w 425 przez 45 minut lub do momentu, gdy jabłko będzie miękkie, a skórka lekko rumiana (tarcza z folią, jeśli stanie się zbyt brązowa). Schłodzić na stojaku z drutu.