Tartaletki Mocha
Tartlets Mocha może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 98 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 17 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz tię Marię, skrobię kukurydzianą, jajko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 9%. Podobne przepisy to Tartaletki Mocha, Tartaletki Z Kremem Mocha, oraz tartaletki chlebowe, szybkie tartaletki chlebowe z serem ziemniaczanym.
Instrukcje
Ubić razem żółtka, cukier, skrobia kukurydziana i szczyptę soli w misce z mikserem elektrycznym, aż gruby i blady, o 1 minutę.
Podgrzać mleko w 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie wrzenia.
Dodaj jedną trzecią gorącego mleka do mieszaniny żółtka w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Resztę mleka wlać do mieszaniny żółtkowej, ubijając, a następnie przenieść do rondla. Dusić, ubijając stale, aż bardzo gruby, 1 1/2 do 2 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę, Likier, masło i espresso w proszku.
Odstawić, aż czekolada się rozpuści, około 1 minuty, a następnie ubijać, aż będzie gładka. Przebić krem przez drobne sito do miski. Powierzchnię kremu przykryć papierem woskowym i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny.
Mieszaj mąkę, cukier, sól, masło, jajko i wanilię w robocie kuchennym, aż ciasto będzie gładkie i zacznie tworzyć kulkę (będzie miękkie, jak ciasto na ciastka). Ciasto wyłożyć na arkusz folii i zebrać w kulkę. Spłaszczyć ciasto na dysku i schłodzić, owinięte w folię, aż do jędrności, co najmniej 30 minut i do 8 godzin (na noc).
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Zerwać 1-łyżeczka kawałki ciasta i naciśnij równomiernie do formy z mąki palców do postaci muszli o grubości około 1/16 cala, szczypanie nadmiar z obręczy i co DNA nieco cieńsze niż boki. Ułóż formy 1 cal od siebie w płytkiej patelni do pieczenia i schłodzić, aż ciasto będzie jędrne ponownie, o 30 protokół.
Piec w środku piekarnika, obracając patelnię w połowie pieczenia, aż blady złoty, 12 do 15 minut w sumie.
Przenieś Formy do stojaka w celu ostygnięcia, a następnie ostrożnie usuń skorupy z form. Zrobić więcej łupin tartlet w ten sam sposób, jeśli jest to pożądane.
Napełnij torebkę ciasta kremem i ozdobnie wymieszaj w skorupki.
* Krem można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Skorupki Tartlet można piec 3 dni wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku. * Tartlets mogą być montowane 2 godziny wcześniej i schłodzone, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.