Karmel Jabłko Monster Munch
Ten przepis służy 12 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, orzeszki koktajlowe, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Monster Munch, Słodki Potwór Munch, oraz Monster Mix Popcorn Munch dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku z grubym dnem na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorący i mieniący się.
Dodaj popcorn i natychmiast przykryj pokrywką. Potrząsaj garnkiem stale, trzymając pokrywkę za pomocą żaroodpornego uchwytu, aż zacznie się pękanie, około 1 minuty. Zmniejszyć ogień do medium i nadal Potrząsać garnek, aż popping spowalnia do zaledwie kilku na 5 sekund, 1 do 2 minut więcej.
Wyjąć z ognia i odstawić na kolejną minutę, aby ostatnie ziarna pop.
Spryskaj bardzo dużą miskę nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Włóż popcorn do miski i usuń niezgotowane ziarna.
Dodaj orzeszki ziemne. Spryskaj gumową żaroodporną szpatułkę sprayem do gotowania i umieść obok miski.
Połącz brązowy cukier, masło, syrop kukurydziany i sól w średnim rondlu i ustawić na średnim ogniu. Gotować, mieszając, aż do stopienia się, a krawędzie mieszaniny zaczną bąbelkować. Przymocuj termometr cukierkowy do patelni, aby dno termometru spoczywało w syropie cukrowym, ale nie dotykało dna patelni. Gotować, mieszając, aż termometr zarejestruje 300 stopni F (etap twardego pęknięcia), około 8 minut.
Wyłącz palnik i dodaj wanilię. Krótko wymieszać-około 5 sekund-uważając, aby nie spalić się, gdy mieszanina pęcherzy się.
Natychmiast wlej karmel równomiernie na popcorn i szybko wymieszaj przygotowaną gumową szpatułką, aż kawałki zostaną w większości rozdzielone, około 3 minut. Rozłóż większe grudki, zachowując ostrożność, ponieważ karmel nadal będzie gorący w miejscach. Zamieszać w chipsy jabłkowe.