Tarta Żurawinowo-Limonkowa

Tarta Żurawinowo-Limonkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty żurawinowo-limonkowej. Ten przepis służy 16 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, migdały, czekoladowe loki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Spróbuj Tarta Z Limonką Żurawinowo-Orzechową, Key Lime Tarta, oraz Key Lime Tarta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sok z limonki i skrobię kukurydzianą ubić w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Ubij cukier i żółtka, a następnie dodaj masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Trzepaczka stale na średnim ogniu, aż mieszanina będzie się gotowała i zgęstnieje, około 8 minut. Przecedzić do małej miseczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wymieszać ze skórką z limonki. Cover; chill overnight.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
1
Drobno zmielić mąkę, cukier, migdały i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać masło i wanilię; pokroić, używając włączania/wyłączania, aż mieszanina po prostu utworzy miękkie wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owiń w plastik. Przechowywać w lodówce 1 godzinę. Naciśnij ciasto na dole iw górę strony 11-calowej średnicy tart pan z wyjmowanym dnem. Za pomocą kciuka naciśnij ciasto po bokach, aby wydłużyć 1/8 cala powyżej krawędzi patelni. Zamrozić skorupę 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Piec skorupę do złotego koloru, naciskając z tyłu łyżki, jeśli skorupa pęcherzyki, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieś do stojaka i całkowicie ostudź.
1
Ubić 1/4 szklanki wody i skrobi kukurydzianej w dużym rondlu do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodaj cukier, miód i pięć przypraw w proszku, w razie potrzeby. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
CukierCukier
3
Dodaj żurawinę; gotuj, aż mieszanina się zagotuje i jagody po prostu zaczną pękać, ale nadal zachowują kształt, od czasu do czasu delikatnie mieszając, około 5 minut. Całkowicie schłodzić (mieszanina zgęstnieje).
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
1
Czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła na gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
2
Wyjąć z wody; ubić śmietaną i wanilią. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Rozprowadzić krem z białej czekolady na skorupę; zamrozić 15 minut. Łyżka twarogu nad; rozprowadzić równomiernie. Łyżka żurawiny polewa przez łyżki stołowepełnia się, a następnie rozłożyć ostrożnie, aby całkowicie przykryć. Przykryć i schłodzić przez noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
żurawinażurawina
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
KremKrem
4
Usuń boki patelni; przenieś tartę na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Posypać czekoladowe loki wokół krawędzi tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
6
Dekoruj limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WapnoWapno
7
* Mieszanka anyżu gwiazdkowego, cynamonu, goździków, nasion kopru włoskiego i pieprzu dostępna w sekcji przypraw w większości supermarketów
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
PieprzPieprz

Składniki

2(może być lub przeglądać)Chiński proszek z pięcioma przyprawami* (opcjonalnie)Chiński proszek z pięcioma przyprawami* (opcjonalnie)2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®16Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLoki z białej czekoladyLoki z białej czekolady2(może być lub przeglądać)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana6largesżółtka jajżółtka jaj3(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami8cienkie zwroty limonkicienkie zwroty limonki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki3(może być lub przeglądać)Skórka z tartej limonkiSkórka z tartej limonki7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki12-uncja worek świeże żurawiny lub mrożone, częściowo rozmrożone12-uncja worek świeże żurawiny lub mrożone, częściowo rozmrożone1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterki1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1 1/2 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala(1 1/2 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala1(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali142Orzechy dowolne (posiekane)biała czekolada, posiekanabiała czekolada, posiekana796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimigdały całe, opiekane, chłodzonemigdały całe, opiekane, chłodzone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia7
Magazyn