Tarta Ze Świeżymi Malinami
Tarta ze świeżych malin to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Świetnie sprawdza się jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, śmietanę do ubijania, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tarta ze świeżymi figami i malinami z miodem, Tarta Z Kremem Ze Świeżych Malin, oraz Tarta Ze Świeżymi Malinowymi Migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub misce połączyć mąkę, 2 łyżki cukru granulowanego i masło. Wirować lub pocierać palcami, aż mieszanina będzie krucha. Wirować, aż ciasto uformuje kulkę lub mocno wcisnąć ciasto w kulkę. Naciśnij ciasto równomiernie na dnie i 1 cal w górę strony 9-calowej patelni do ciasta z wyjmowaną obręczą.
Ciasto piec w piekarniku 350 na złoty kolor, około 18 minut. Chłodny na stojaku.
Tymczasem na patelni 1-do 2-ćwiartkowej wymieszaj 6 łyżek wody, 1/3 szklanki cukru granulowanego i 1/2 szklanki malin. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając.
Zmiksować skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody i wymieszać z jagodami na patelni. Mieszaj do wrzenia. Chłodny, mieszając od czasu do czasu. Jeśli do przodu, przykryć i schłodzić do 4 godzin.
Do 1 godziny przed podaniem rozprowadzić chłodny sos malinowy na dnie upieczonej Skórki. Kopiec pozostałe jagody na sosie.
Śmietanę ubijać do uzyskania miękkich szczytów. Wymieszać ze startą skórką pomarańczową i cukrem pudrem. Kopiec ubijający śmietanę na jagody.