Tarta ze świeżymi figami z rozmarynową skórką z mąki kukurydzianej i cytrynowym kremem Mascarpone
Świeża tarta figowa z rozmarynową skórką z mąki kukurydzianej i cytrynowym kremem Mascarpone wymaga ok. 75 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.24 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 641 kalorii, 9g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz mąkę, cukier, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tarta gruszkowa szkliwiona z Rozmarynowo-kukurydzianą skórką, Ciasto jagodowe ze skórką z mąki kukurydzianej i kremem cytrynowym, oraz Angel Food ciasto z cytrynowo-imbirowym kremem Mascarpone i świeżymi owocami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pulse razem mąki, mąki kukurydzianej, cukru i soli w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2
Dodać masło i rozmaryn i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z niektórych małych (mniej więcej wielkości grochu) grudki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Masło
3
Skropić równomiernie 4 łyżkami wody lodowej i pulsować, aż do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
4
Delikatnie ściśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody, 1/2 łyżki na raz, pulsując po każdym dodaniu i kontynuując test.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
5
Równomiernie nacisnąć ciasto na dolną i górną stronę patelni z mąką palcami. Gładkie ciasto za pomocą małej metalowej szpatułki lub tylnej części łyżki (w razie potrzeby posypanej mąką), a następnie zawinąć wałek do ciasta na górze patelni, aby przyciąć ciasto na równi z obręczą. Schłodzić skorupę do jędrności, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
Forma Tarta
Szpatułka
Patelnia
6
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Piec skorupę w środku piekarnika, aż środek i krawędzie będą złote, 25 do 30 minut (nie martw się, jeśli spód skorupy pęknie), a następnie ostudzić na patelni na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
1
W misce ubij śmietanę, mascarpone, cukier, skórkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Kwaśna śmietana
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Galaretkę i miód rozgrzać w małym rondlu na umiarkowanie małym ogniu, ubijając, aż galaretka się rozpuści, około 4 minut, następnie lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Miód
Galaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
3
Zdjąć bok patelni i rozprowadzić krem mascarpone w skorupce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Pieprz Arbolowy
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
4
Pokrój figi wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala i ułóż dekoracyjnie na kremie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Figi
5
Pędzel figi z miodową glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Miód
Figi
1
* Skorupa może być wykonana 1 dzień wcześniej i przechowywana, pokryta, w temperaturze pokojowej. * Mieszankę Mascarpone można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. * Tarta może być złożona 1 godzinę wcześniej i przechowywana, luźno przykryta, w temperaturze pokojowej.