Tarta ze śliwkami i orzechami laskowymi
Tarta śliwkowo-orzechowa to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 255 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka crème fraîche, jajka, suszone śliwki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiąca śliwka z dodatkiem orzechów laskowych, Tarta Ze Śliwkami, oraz Tarta z jabłkami i śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec 1/2 szklanki orzechów laskowych w płytkiej patelni na 350, mieszając od czasu do czasu, 15 minut lub do tosty. (Skórki będą bardzo ciemne.) Owiń orzechy w czysty ręcznik kuchenny; odstawić 20 minut. Rub orzechy energicznie, aby poluzować Skórki; Odrzuć Skórki. Orzechy posiekać; odstawić.
Przynieś śliwki i wodę do pokrycia do wrzenia w średniej wielkości rondlu nonaluminum na dużym ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Fajne; drenaż.
Cukier i kolejne 3 składniki przetworzyć w maszynce do gotowania, aż do wymieszania, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Śliwki rozprowadzić w cieście tartej skorupki; posypać orzechami laskowymi.
Wlać mieszaninę crme frache na orzechy.
Tarta układamy na większej płytkiej patelni.
Piec w temperaturze 375 przez 55 minut lub do momentu ustawienia, ekranując folią aluminiową po 40 minutach, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu. Schłodzić na stojaku z drutu.
Udekoruj bitą śmietaną i posiekanymi tostami z orzechów laskowych.