Tarta z serem, pomidorem i pesto
Tarta z serem, pomidorem i pesto wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 650 kalorii, 13g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga opakowania gotowego ciasta francuskiego, sera Wensleydale, oliwek i pomidorków koktajlowych punnet. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta pomidorowa z Pesto i kozim serem, Tarta Z Pesto Pomidorowym, oraz Tarta Z Cukinią, Pomidorem I Pesto.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Rozwałkuj ciasto na płaską blachę do pieczenia i za pomocą ostrego noża rozwałkuj prostokąt o szerokości dwóch palców od krawędzi. Ciasto rozłożyć na całej wewnętrznej stronie zaznaczonej krawędzi. Ser, oliwki i pomidory rozłożyć na środku tarty, a następnie doprawić do smaku.
Piec przez 20-25 minut, aż ciasto będzie chrupiące i wyrośnięte, pomidory będą miękkie, a ser będzie złoty.
Skropić pesto i pokroić tartę w plasterki, aby służyć. Świetnie z zieloną sałatką.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "