Tarta Z Kumkwatem

Tarta Z Kumkwatem
Tarta Kumquat może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 69 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka żółtka, soli, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Z Kumkwatem, Gingery Kumquat & Cranberry Tarta, oraz Kumkwat Mojito dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło i cukier umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Podzielić i zeskrobać fasolę wanilii i dodać skrawki do miski, rezerwując strąk do innego użycia. Ustaw mikser na średniej-niskiej prędkości i wymieszaj, aż masło będzie lekkie i puszyste, około 2 minut, skrobanie w razie potrzeby. Z uruchomionym mikserem dodawać żółtka po kolei, skrobając miskę między dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać mąkę ciasto i sól i wymieszać na niskie, aż w pełni włączone, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TortowaMąka Tortowa
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Przełożyć na lekko posypaną mąką deskę, wkleić w 4-calowe koło, owinąć plastikiem i schłodzić co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
4
Umieść stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°. gdy ciasto będzie gotowe do rolowania, na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala, często obracając, aby ciasto było jak najbardziej okrągłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Umieść 8-calową patelnię springform na środku ciasta i wytnij okrąg o cal większy niż patelnia wokół niego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
6
Wyjmij patelnię i umieść w niej ciasto, wygładzając je na dnie. Nie martw się, jeśli łzy lub fałdy na siebie; ciasto jest bardzo wyrozumiały i można łatać go, jak trzeba. Upewnij się, że masz ładny kąt prosty całą drogę wokół krawędzi i spłaszczyć dodatkowe ciasto na krawędzi patelni. Zmierz za pomocą linijki, aby upewnić się, że jest wysoki na cal, w razie potrzeby przycinając nożem do parkowania. Zadokować dno skorupy widelcem, nóż do parowania testera ciasta, a następnie zamrozić do stałej, co najmniej dziesięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Umieść skórkę na środku piekarnika i piecz przez 10 minut, a następnie obróć i piecz przez kolejny
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Jeśli skorupa spiekała się, gdy idziesz, aby go obrócić, delikatnie naciśnij pęcherzyki w dół ręką, za pomocą rękawicy kuchennej lub suchego ręcznika kuchennego. Odstawić na bok, aż do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
9
Zdjąć zewnętrzny pierścień ze sprężyny. Jeśli używasz, umieść dżem lub marmoladę w małym rondlu i ogrzej na małym ogniu, aż stanie się płynny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Wlać do skorupy i równomiernie rozprowadzić małą szpatułką przesuniętą lub tylną łyżką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1
Umieść kumkwaty w blenderze i zmiksuj do drobnego puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
KumkwatKumkwat
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieścić w średnim rondlu, odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Połączyć cukier i skrobię kukurydzianą w małej misce i ubijać aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubić puree z kumkwatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KumkwatKumkwat
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Dodać jajka i żółtka i ubić do połączenia. Ustaw drobny sitko siatkowe na średniej misce. Ustaw timer na dwie minuty, ale nie uruchamiaj go jeszcze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Umieść mieszaninę kumkwatu na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina się zagotuje, około 5 minut. Gdy mieszanina zacznie się gotować, włącz timer.
Składniki, których będziesz potrzebować
KumkwatKumkwat
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
7
Ubijaj stale, podczas gdy mieszanina gotuje się, aby ugotować skrobię kukurydzianą, uważając, aby nie przypalić na dnie. Gdy zegar zgaśnie, natychmiast wyjąć z ognia i ubić masło i oliwę z oliwek. Po włączeniu naciśnij przez sitko do miski, odrzucając ciała stałe. Zeskrobać nadzienie na skorupę i równomiernie rozprowadzić małą szpatułką przesuniętą lub tylną łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Umieścić w lodówce i pozostawić do Ustawienia na co najmniej dwie godziny przed krojeniem.
9
Aby służyć, rock duży nóż szefa kuchni najpierw przez skorupę, a następnie przez środek. Wyciągnij nóż prosto i wytrzyj go do czysta przed następnym cięciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Wyjąć na talerze serwerem do ciast lub nożem szefa kuchni obróconym na boki. Tarta może być przechowywana do 3 dni w lodówce, dobrze zapakowana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
Serwer CakeSerwer Cake
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn