Tarta Z Kumkwatem

Tarta Z Kumkwatem
Tarta Kumquat może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 69 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka żółtka, soli, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Z Kumkwatem, Gingery Kumquat & Cranberry Tarta, oraz Kumkwat Mojito dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło i cukier umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Podzielić i zeskrobać fasolę wanilii i dodać skrawki do miski, rezerwując strąk do innego użycia. Ustaw mikser na średniej-niskiej prędkości i wymieszaj, aż masło będzie lekkie i puszyste, około 2 minut, skrobanie w razie potrzeby. Z uruchomionym mikserem dodawać żółtka po kolei, skrobając miskę między dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać mąkę ciasto i sól i wymieszać na niskie, aż w pełni włączone, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TortowaMąka Tortowa
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Przełożyć na lekko posypaną mąką deskę, wkleić w 4-calowe koło, owinąć plastikiem i schłodzić co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Umieść stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°. gdy ciasto będzie gotowe do rolowania, na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala, często obracając, aby ciasto było jak najbardziej okrągłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Umieść 8-calową patelnię springform na środku ciasta i wytnij okrąg o cal większy niż patelnia wokół niego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
6
Wyjmij patelnię i umieść w niej ciasto, wygładzając je na dnie. Nie martw się, jeśli łzy lub fałdy na siebie; ciasto jest bardzo wyrozumiały i można łatać go, jak trzeba. Upewnij się, że masz ładny kąt prosty całą drogę wokół krawędzi i spłaszczyć dodatkowe ciasto na krawędzi patelni. Zmierz za pomocą linijki, aby upewnić się, że jest wysoki na cal, w razie potrzeby przycinając nożem do parkowania. Zadokować dno skorupy widelcem, nóż do parowania testera ciasta, a następnie zamrozić do stałej, co najmniej dziesięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Umieść skórkę na środku piekarnika i piecz przez 10 minut, a następnie obróć i piecz przez kolejny
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Jeśli skorupa spiekała się, gdy idziesz, aby go obrócić, delikatnie naciśnij pęcherzyki w dół ręką, za pomocą rękawicy kuchennej lub suchego ręcznika kuchennego. Odstawić na bok, aż do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
9
Zdjąć zewnętrzny pierścień ze sprężyny. Jeśli używasz, umieść dżem lub marmoladę w małym rondlu i ogrzej na małym ogniu, aż stanie się płynny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
10
Wlać do skorupy i równomiernie rozprowadzić małą szpatułką przesuniętą lub tylną łyżką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1
Umieść kumkwaty w blenderze i zmiksuj do drobnego puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieścić w średnim rondlu, odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Połączyć cukier i skrobię kukurydzianą w małej misce i ubijać aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Ubić puree z kumkwatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Dodać jajka i żółtka i ubić do połączenia. Ustaw drobny sitko siatkowe na średniej misce. Ustaw timer na dwie minuty, ale nie uruchamiaj go jeszcze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Umieść mieszaninę kumkwatu na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina się zagotuje, około 5 minut. Gdy mieszanina zacznie się gotować, włącz timer.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
7
Ubijaj stale, podczas gdy mieszanina gotuje się, aby ugotować skrobię kukurydzianą, uważając, aby nie przypalić na dnie. Gdy zegar zgaśnie, natychmiast wyjąć z ognia i ubić masło i oliwę z oliwek. Po włączeniu naciśnij przez sitko do miski, odrzucając ciała stałe. Zeskrobać nadzienie na skorupę i równomiernie rozprowadzić małą szpatułką przesuniętą lub tylną łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Umieścić w lodówce i pozostawić do Ustawienia na co najmniej dwie godziny przed krojeniem.
9
Aby służyć, rock duży nóż szefa kuchni najpierw przez skorupę, a następnie przez środek. Wyciągnij nóż prosto i wytrzyj go do czysta przed następnym cięciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Wyjąć na talerze serwerem do ciast lub nożem szefa kuchni obróconym na boki. Tarta może być przechowywana do 3 dni w lodówce, dobrze zapakowana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
Serwer CakeSerwer Cake
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn