Tarta Z Kumkwatem

Tarta Z Kumkwatem
Tarta Kumquat może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 69 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka żółtka, soli, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Z Kumkwatem, Gingery Kumquat & Cranberry Tarta, oraz Kumkwat Mojito dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło i cukier umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Podzielić i zeskrobać fasolę wanilii i dodać skrawki do miski, rezerwując strąk do innego użycia. Ustaw mikser na średniej-niskiej prędkości i wymieszaj, aż masło będzie lekkie i puszyste, około 2 minut, skrobanie w razie potrzeby. Z uruchomionym mikserem dodawać żółtka po kolei, skrobając miskę między dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać mąkę ciasto i sól i wymieszać na niskie, aż w pełni włączone, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TortowaMąka Tortowa
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Przełożyć na lekko posypaną mąką deskę, wkleić w 4-calowe koło, owinąć plastikiem i schłodzić co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Umieść stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°. gdy ciasto będzie gotowe do rolowania, na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala, często obracając, aby ciasto było jak najbardziej okrągłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Umieść 8-calową patelnię springform na środku ciasta i wytnij okrąg o cal większy niż patelnia wokół niego.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
6
Wyjmij patelnię i umieść w niej ciasto, wygładzając je na dnie. Nie martw się, jeśli łzy lub fałdy na siebie; ciasto jest bardzo wyrozumiały i można łatać go, jak trzeba. Upewnij się, że masz ładny kąt prosty całą drogę wokół krawędzi i spłaszczyć dodatkowe ciasto na krawędzi patelni. Zmierz za pomocą linijki, aby upewnić się, że jest wysoki na cal, w razie potrzeby przycinając nożem do parkowania. Zadokować dno skorupy widelcem, nóż do parowania testera ciasta, a następnie zamrozić do stałej, co najmniej dziesięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Umieść skórkę na środku piekarnika i piecz przez 10 minut, a następnie obróć i piecz przez kolejny
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Jeśli skorupa spiekała się, gdy idziesz, aby go obrócić, delikatnie naciśnij pęcherzyki w dół ręką, za pomocą rękawicy kuchennej lub suchego ręcznika kuchennego. Odstawić na bok, aż do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
9
Zdjąć zewnętrzny pierścień ze sprężyny. Jeśli używasz, umieść dżem lub marmoladę w małym rondlu i ogrzej na małym ogniu, aż stanie się płynny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
10
Wlać do skorupy i równomiernie rozprowadzić małą szpatułką przesuniętą lub tylną łyżką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1
Umieść kumkwaty w blenderze i zmiksuj do drobnego puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieścić w średnim rondlu, odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Połączyć cukier i skrobię kukurydzianą w małej misce i ubijać aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Ubić puree z kumkwatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Dodać jajka i żółtka i ubić do połączenia. Ustaw drobny sitko siatkowe na średniej misce. Ustaw timer na dwie minuty, ale nie uruchamiaj go jeszcze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Umieść mieszaninę kumkwatu na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina się zagotuje, około 5 minut. Gdy mieszanina zacznie się gotować, włącz timer.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
7
Ubijaj stale, podczas gdy mieszanina gotuje się, aby ugotować skrobię kukurydzianą, uważając, aby nie przypalić na dnie. Gdy zegar zgaśnie, natychmiast wyjąć z ognia i ubić masło i oliwę z oliwek. Po włączeniu naciśnij przez sitko do miski, odrzucając ciała stałe. Zeskrobać nadzienie na skorupę i równomiernie rozprowadzić małą szpatułką przesuniętą lub tylną łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Umieścić w lodówce i pozostawić do Ustawienia na co najmniej dwie godziny przed krojeniem.
9
Aby służyć, rock duży nóż szefa kuchni najpierw przez skorupę, a następnie przez środek. Wyciągnij nóż prosto i wytrzyj go do czysta przed następnym cięciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Wyjąć na talerze serwerem do ciast lub nożem szefa kuchni obróconym na boki. Tarta może być przechowywana do 3 dni w lodówce, dobrze zapakowana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
Serwer CakeSerwer Cake
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn