Tarta Z Kumkwatem
Tarta Kumquat może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 69 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka żółtka, soli, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Z Kumkwatem, Gingery Kumquat & Cranberry Tarta, oraz Kumkwat Mojito dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i cukier umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Podzielić i zeskrobać fasolę wanilii i dodać skrawki do miski, rezerwując strąk do innego użycia. Ustaw mikser na średniej-niskiej prędkości i wymieszaj, aż masło będzie lekkie i puszyste, około 2 minut, skrobanie w razie potrzeby. Z uruchomionym mikserem dodawać żółtka po kolei, skrobając miskę między dodatkami.
Dodać mąkę ciasto i sól i wymieszać na niskie, aż w pełni włączone, o 15 sekund.
Przełożyć na lekko posypaną mąką deskę, wkleić w 4-calowe koło, owinąć plastikiem i schłodzić co najmniej 30 minut.
Umieść stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°. gdy ciasto będzie gotowe do rolowania, na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala, często obracając, aby ciasto było jak najbardziej okrągłe.
Umieść 8-calową patelnię springform na środku ciasta i wytnij okrąg o cal większy niż patelnia wokół niego.
Wyjmij patelnię i umieść w niej ciasto, wygładzając je na dnie. Nie martw się, jeśli łzy lub fałdy na siebie; ciasto jest bardzo wyrozumiały i można łatać go, jak trzeba. Upewnij się, że masz ładny kąt prosty całą drogę wokół krawędzi i spłaszczyć dodatkowe ciasto na krawędzi patelni. Zmierz za pomocą linijki, aby upewnić się, że jest wysoki na cal, w razie potrzeby przycinając nożem do parkowania. Zadokować dno skorupy widelcem, nóż do parowania testera ciasta, a następnie zamrozić do stałej, co najmniej dziesięć minut.
Umieść skórkę na środku piekarnika i piecz przez 10 minut, a następnie obróć i piecz przez kolejny
Jeśli skorupa spiekała się, gdy idziesz, aby go obrócić, delikatnie naciśnij pęcherzyki w dół ręką, za pomocą rękawicy kuchennej lub suchego ręcznika kuchennego. Odstawić na bok, aż do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 10 minut.
Zdjąć zewnętrzny pierścień ze sprężyny. Jeśli używasz, umieść dżem lub marmoladę w małym rondlu i ogrzej na małym ogniu, aż stanie się płynny.
Wlać do skorupy i równomiernie rozprowadzić małą szpatułką przesuniętą lub tylną łyżką. Odstawić.
Umieść kumkwaty w blenderze i zmiksuj do drobnego puree.
Umieścić w średnim rondlu, odstawić.
Połączyć cukier i skrobię kukurydzianą w małej misce i ubijać aż włączone.
Dodać jajka i żółtka i ubić do połączenia. Ustaw drobny sitko siatkowe na średniej misce. Ustaw timer na dwie minuty, ale nie uruchamiaj go jeszcze.
Umieść mieszaninę kumkwatu na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina się zagotuje, około 5 minut. Gdy mieszanina zacznie się gotować, włącz timer.
Ubijaj stale, podczas gdy mieszanina gotuje się, aby ugotować skrobię kukurydzianą, uważając, aby nie przypalić na dnie. Gdy zegar zgaśnie, natychmiast wyjąć z ognia i ubić masło i oliwę z oliwek. Po włączeniu naciśnij przez sitko do miski, odrzucając ciała stałe. Zeskrobać nadzienie na skorupę i równomiernie rozprowadzić małą szpatułką przesuniętą lub tylną łyżką.
Umieścić w lodówce i pozostawić do Ustawienia na co najmniej dwie godziny przed krojeniem.
Aby służyć, rock duży nóż szefa kuchni najpierw przez skorupę, a następnie przez środek. Wyciągnij nóż prosto i wytrzyj go do czysta przed następnym cięciem.
Wyjąć na talerze serwerem do ciast lub nożem szefa kuchni obróconym na boki. Tarta może być przechowywana do 3 dni w lodówce, dobrze zapakowana.