Tarta z kruszonką z pigwy
Need a deser wegetariański lacto ovo? Tarta z kruszonką z pigwy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 704 kalorie, 8G białka, oraz 33g tłuszczu. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z BBC Good Food wymaga płatków owsianych, cukru pudru, mąki kukurydzianej i mielonego cynamonu. 102 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kruszona Pigwa, Pigwa, Jabłko I Armagnac Prune Crumble, oraz Tarta Z Pigwą I Jabłkiem.
Instrukcje
Aby pigwa była czysta, włóż pigwy do dużej patelni z 350 ml wody. Przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, gdy pigwy zmienią kolor i będą miażdżące.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia lekko, a następnie whizz z blenderem sztyft do gładkiej. Przełożyć pigwę czystą przez sito do czystej patelni i wymieszać z cukrem, skórką z cytryny i sokiem oraz cynamonem. Gotować czystą, aż zmniejszy się o jedną trzecią, następnie wymieszać mąkę kukurydzianą z niewielką ilością wody i mieszać do czystej, aż będzie gęsta.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Aby zrobić ciasto, wcierać masło w mąkę i migdały.
Dodać cukier i skórkę, następnie jajko i żółtko. Wszystko połączyć, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 15 minut.
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni, aby wyłożyć 22-centymetrową blachę.
Umieścić w blaszce, przyciąć krawędzie ciasta w razie potrzeby i schłodzić przez 15 minut. Ciasto wyłożyć pergaminem i fasolą do pieczenia, następnie piec na ślepo przez 20 min.
Usunąć fasolę i papier, następnie gotować przez kolejne 15 minut, aż podstawa będzie biszkoptowa.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Zwiększyć piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
W międzyczasie, aby dodać kruszonkę, wymieszaj mąkę, owies i cukier ze szczyptą soli, a następnie natrzyj masło, aż uzyskasz nierówną kruchą mieszankę.
Aby zmontować tartę, wlej pigwę czystą do skorupy tartej, aby znalazła się tuż pod wierzchem, posyp kruszonką i gotuj przez 25-30 minut lub do momentu, gdy kruszonka będzie złota, a pigwa bąbelkuje na brzegach.
Podawać na ciepło z kremem lub kremem, jeśli chcesz.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "