Tarta z figami i gorgonzolą
Tarta z figami i gorgonzolą to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody lodowej, konfitury figowe, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Gruszkowa Tarta Gorgonzola, Tarta z gruszką i gorgonzolą, oraz Tarta Z Gorgonzolą Żurawinową.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Umieść mąkę, cukier i sól w robocie kuchennym; pulsuj 2 razy lub do połączenia.
Dodać schłodzone masło; pulsować 15 razy lub aż mieszanina przypomina mąkę kukurydzianą. Z włączonym procesorem powoli dodawać 2 łyżki wody lodowej, 1 łyżkę na raz, przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do wymieszania (nie pozwól, aby ciasto utworzyło kulkę). Naciśnij mieszankę okruchów na dolnych i górnych stronach 9-calowej patelni do tarty pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i przechowywać w lodówce 30 minut.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w 375 przez 20 minut (skorupa będzie bardzo lekko rumiane na brzegach). Lekko schłodzić.
Aby przygotować nadzienie, umieść figi w misce; dodaj wystarczającą ilość wrzącej wody, aby przykryć owoce. Przykryć i odstawić 15 minut lub aż figi będą miękkie.
Dobrze odcedzić; posiekać figi.
Połącz konfitury i 1 łyżkę gorącej wody w średniej misce. Wymieszać posiekane figi. Łyżka mieszanka figowa do skorupy i rozprowadzić w równej warstwie.
Piec w 375 przez 10 minut lub do ogrzania. Schłodzić na stojaku z drutu przez 5 minut.
Posypać serem pleśniowym.