Tarta z dyni maślanej ze smażoną szałwią
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Makaron z dyni i smażoną szałwią, Frittata z dyni z smażoną szałwią, oraz Makaron z dyni i gorgonzolą Rigatoni ze smażoną szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia duża obramowana blacha do pieczenia papierem do pieczenia. Delikatnie rozwałkuj 1 arkusz mrożonego ciasta francuskiego, rozmrożony (z opakowania 17,3 uncji) na lekko posypanej mąką powierzchni do kwadratu 10" (wystarczy, aby wyrównać).
Przenieść na przygotowany arkusz.
Ciasto wymieszać z 1 dużą łyżeczką wody.Ułóż dwanaście 1/8 "- grube okrągłyspeeled dyni (wycięte z szyi squasha) overpastry, nakładających się jak neededand pozostawiając 1 / 2" granicy.
Umieścić inny arkusz papieru pergaminowego nad dynią. Ustaw kolejną dużą blachę do pieczenia na tarcie. (To będzie obciążać ciasto i parować plastry quash.)
Piec, aż do spodu pastyrozpoczyna się na brązowo, a na wierzchu zaczyna się dmuchać, około 10 minut.
Usuń górną blachę do pieczenia idiscard górną blachę papieru pergaminowego.
Szczotkuj plastry squasha Z1 łyżką oliwy z oliwek i przyprawąz koszerną solą. Powrót tarta, odkryte, do piekarnika i bakeuntil ciasto jest głębokie złoty brąz i gotowane przez, 25-30minutes dłużej.
W międzyczasie, połączyć 1/4 cuphoney, 1 cienko pokrojone Fresno, jalapeño, lub red Thai chile, I2 łyżki wody w małym rondlu.Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu (dodać kolejną cienko pokrojonąchile, jeśli więcej ciepła jest pożądane).Gotować, aż lekko zgęstnieje iskrupy, około 6 minut.
Ułóż talerz papierowymi ręcznikami.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w małymkilletka, aż dopiero zacznie smażyć.
Dodaj 12 świeżych sageleaves; smażyć, aż chrupiące, około 30 sekund.
Przenieść do papertowels do drenażu.
Tarta na plasterki. Ułożyć 1/4 szklanki parmezanu na wierzchu; drizzlewith chile-infused honey.
Udekoruj smażonymi liśćmi szałwii i kilkoma kawałkami czarnego pieprzu.