Tarta z czerwoną cebulą i kozim serem
Przepis na Tartę z czerwoną cebulą i kozim serem można przygotować w około 45 minut. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 8 porcji po 300 kalorii, 7 g białka i 22 g tłuszczu każda. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Ten przepis z Allrecipes wymaga żółtek, niewypieczonego ciasta, mielonego pieprzu i ciężkiej śmietany do ubijania. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Jeśli szukasz podobnych przepisów, spróbuj tarty z czerwoną cebulą, kozim serem i bazylią, koziego sera, karmelizowanej cebuli i pieczonej czerwonej papryki oraz tarty z kozim serem, ziemniakami i cebulą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 stopni C).
Wyłóż ciastem płaską formę do tarty o średnicy 9 cali i luźnym dnie. Schłodź przez 15 minut. Przykryć folią i wypełnić ciężarkami do ciasta.
Zdjąć folię i obciążniki i piec kolejne 5 minut.
Cebulę włóż do brytfanny, skrop oliwą. Doprawić solą i pieprzem. Piecz przez 15 minut. Odstawić do ostygnięcia. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 stopni F (190 stopni C).
Żółtka ubić ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Na spodzie upieczonego ciasta ułóż czerwoną cebulę.
Wlać śmietanową mieszaninę na cebulę. Ser kozi pokroić w cienkie plasterki i posypać nim wierzch tarty.
Piec przez 30 minut lub do momentu, aż krem zastygnie.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na tartę. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Taittinger Brut La Francaise. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.