Tarta z czerwoną cebulą, fetą i oliwką
Czerwona cebula, feta i tarta oliwkowa to lacto ovo vegetarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 791 kalorii, 11g białka, oraz 58 g tłuszczu. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 598 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka gotowego ciasta francuskiego, cebuli, cukru muscovado i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czerwona cebula, oliwa i Salsa Feta, Karmelizowana tarta z czerwoną cebulą, Fetanem i boczkiem, oraz Przepis Na Tartę Z Kopru Włoskiego, Fety I Oliwek.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Rozgrzać olej na patelni, następnie delikatnie podsmażyć cebulę przez około 10 minut, aż będzie złocista i miękka.
Dodaj cukier i ocet balsamiczny, a następnie gotuj przez kolejne 5 minut, aż soki zostaną zredukowane i syropią. Pozostawić do ostygnięcia.
Ciasto francuskie rozwałkować na blasze do pieczenia. Narysuj linię na szerokość palca od krawędzi dokoła, a następnie pokryj środek mieszanką cebuli. Rozsypać fetę i oliwki. Doprawić i skropić oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na polewie.
Piec przez 15 minut lub do momentu, gdy ciasto wyrośnie i złoci się, a podstawa jest chrupiąca.
Pokroić w kliny i podawać z zieloną sałatką.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "