Tarta z cebulą i boczkiem
Ten przepis służy 12 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz aktywne drożdże, crème fraîche, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tarta Z Boczkiem I Cebulą, Tarta z cebulą i boczkiem, oraz Tarta z cebulą i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wodę, miód i drożdże w misce miksera i odstawić do kremowej, o 5 protokół.
Dodaj mąkę i sól i ubijaj z mocowaniem wiosła ze średnią prędkością, aż ciasto uformuje się. Przymocuj hak do ciasta i zagniataj ciasto ze średnią prędkością, aż ciasto nie przykleja się do boku miski, 10 do 15 minut. Przykryć miskę szczelnie folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, około 4 godzin. (Ciasto będzie lepkie.)
Umieść kamień do pizzy w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Posypać boczek w 12-calowej patelni i dodać wodę. Boczek gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz zostanie wytopiony, a boczek będzie przezroczysty, około 6 minut.
Przełożyć boczek łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby odsączyć, a następnie wlać 1 łyżkę tłuszczu z boczku na patelnię do pieczenia o wymiarach 15 na 10 na 1 cal. Schłodzić tłuszcz do ogrzania, a następnie posmarować palcami. Wyrzucić pozostały tłuszcz boczku i rezerwy patelni.
Wysmarowanymi palcami przełożyć ciasto na patelnię i rozciągnąć na mały prostokąt. Kontynuuj rozciąganie, aż ciasto będzie prostokątem o wymiarach 10 na 8 cali, pozwalając mu odpocząć około 3 minut między rozciągnięciami. (Ciasto stanie się bardziej plastyczne w miarę odpoczynku.)
Masło ciepła w reserved patelni na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować cebulę z kminkiem, pieprz, i 1/2 sól łyżeczka, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są złotobrązowe, o 20 protokół.
Rozłóż cebulę na blasze do pieczenia i całkowicie ostudzić, 5 do 10 minut.
W małej miseczce wymieszać śmietanę, tymianek i pozostałą 1/4 łyżeczki soli, następnie wlać ciasto i równomiernie rozprowadzić na brzegach szpatułką.
Posypać boczkiem i cebulą.
Piec tartę na patelni na kamieniu, aż krawędzie skórki będą złote, 20 do 25 minut. Schłodzić na patelni na stojaku, aż się ogrzeje, około 10 minut, przed cięciem.
Katalog Baker (800-827-6836).