Tarta z boczkiem, ziemniakami i serem

Tarta z boczkiem, ziemniakami i serem
Tarta z boczkiem, ziemniakami i serem wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 13g białka, oraz 28g tłuszczu. Mieszanka soli i pieprzu, ziemniaki do pieczenia, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Spróbuj Alzacka tarta z ziemniakami i boczkiem, Tarta ziemniaczano-Bocznikowa Yukon, oraz Ziemniaki, Boczek, Tarta Gruyere dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Płaszcz 8 calowe okrągłe naczynie do pieczenia z masłem. Ułóż boczek spiralnie w naczyniu do pieczenia, drapując końce plastrów nad krawędzią patelni, aby złożyć nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Ułóż 1/3 ziemniaków na boczku i posyp 1/3 serem Fontina. Powtórzyć warstwy z pozostałymi ziemniakami i serem, doprawić solą i pieprzem. Złożyć boczek na nadzieniu, aby utworzyć górną warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser FontinaSer Fontina
ZiemniakZiemniak
SerSer
BoczekBoczek
4
Piec w nagrzanym piekarniku 1 godzinę, lub do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Odcedzić wszelkie kapiele i pokroić w kliny, aby służyć.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn