Tarta z boczkiem, ziemniakami i serem
Tarta z boczkiem, ziemniakami i serem wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 13g białka, oraz 28g tłuszczu. Mieszanka soli i pieprzu, ziemniaki do pieczenia, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Spróbuj Alzacka tarta z ziemniakami i boczkiem, Tarta ziemniaczano-Bocznikowa Yukon, oraz Ziemniaki, Boczek, Tarta Gruyere dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Płaszcz 8 calowe okrągłe naczynie do pieczenia z masłem. Ułóż boczek spiralnie w naczyniu do pieczenia, drapując końce plastrów nad krawędzią patelni, aby złożyć nadzienie.
Ułóż 1/3 ziemniaków na boczku i posyp 1/3 serem Fontina. Powtórzyć warstwy z pozostałymi ziemniakami i serem, doprawić solą i pieprzem. Złożyć boczek na nadzieniu, aby utworzyć górną warstwę.
Piec w nagrzanym piekarniku 1 godzinę, lub do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie.
Odcedzić wszelkie kapiele i pokroić w kliny, aby służyć.